SAP şi ContentSpeed oferă împreună o soluţie la cheie pentru managementul eficient al comerţului electronic

BucurestiSAP România a demarat luna aceasta o colaborare cu compania ContentSpeed, prin intermediul căruia cele două companii oferă împreună o soluţie pentru gestiunea integrată a proceselor de afaceri incluzând componenta de comerţ electronic. SAP România împreună cu ContentSpeed oferă integrarea dintre soluţiile SAP Business All-in-One şi soluţia de comerţ electronic ContentSpeed Shop Enterprise. Pachetul final furnizează astfel o soluţie completă, automatizată, care acoperă întregul flux pornind de la preluarea comenzilor prin intermediul Internetului, planificare, depistarea sursei de aprovizionare, depozitare şi vânzare. Preluarea comenzilor prin Internet şi procesarea optimă a acestora într-un sistem complet integrat de management al afacerii, generează o creştere a veniturilor nete, precum şi o reducere a costurilor operaţionale.

„Pachetul este perfect adaptat mediului de afaceri românesc, optimizează procesele de afaceri prin integrarea magazinului online cu sistemul de management al resurselor companiei, oferă un retur rapid pe investiţie şi beneficii cuantificabile şi vizibile în termen scurt, iar implementarea se realizează în numai 12-14 săptămâni. Prima companie care beneficiază deja de această soluţie completă este compania Tornado prin serviciul online Shop in Shop”, a declarat Pană Ioana, partner manager al SAP România.

Conform estimărilor, în primele patru luni ale anului tranzacţiile cu cardul pe Internet au crescut cu
75% ca număr şi cu 80% ca valoare. Pentru 2009 se preconizează o creştere cu până la 50% a sumelor tranzacţionate pe Internet cu cardul şi o creştere a ponderii acestui sistem de plată în comerţul electronic general de la 20% la 25%. Piaţa totală de comerţ electronic, ce include toate formele de plată, a fost anul trecut de aproximativ 240 milioane de euro.

SAP Business All-in-One este o soluţie de gestiune a afacerii adaptată companiilor medii, care acoperă o arie foarte largă de procese de afaceri şi include funcţionalităţi specifice industriei în care activează compania respectivă. Soluţia asigură funcţionalităţile principale necesare oricărei companii precum: gestiunea financiară, gestiunea contabilă, gestiunea mijloacelor fixe, aprovizionarea şi gestiunea stocurilor, gestiunea şi contabilitatea producţiei, vânzări şi distribuţie, servicii postvânzare, managementul centrelor de cost înglobând cele mai bune practici pentru afaceri, procese de afaceri preconfigurate şi consultanţă locală, pentru o implementare rapidă.

Despre SAP
SAP este liderul mondial în furnizarea de soluţii software pentru afaceri. Astăzi, SAP are peste 43.400 de clienţi în mai mult de 120 de ţări. Aplicaţiile SAP acoperă o gamă largă de soluţii, de la cele proiectate pentru companii mici şi mijlocii până la suite de soluţii pentru organizaţii globale. Cu ajutorul platformei tehnologice de aplicaţii şi integrare SAP NetWeaver, aplicaţiile software SAP permit companiilor din întreaga lume să îşi îmbunătăţească relaţiile cu clienţii şi partenerii, să îşi eficientizeze activitatea şi să obţină avantaje semnificative în cadrul întregii organizaţii. Procesele cheie dintr-un număr variat de industrii sunt cuprinse în funcţionalităţile oferite de cele peste 27 de soluţii adaptate pentru domenii de afaceri. Cu subsidiare în peste 50 de ţări, compania este listată la burse precum Bursa din Frankfurt sau NYSE, cu simbolul “SAP”. (Mai multe informaţii pe www.sap.com)

SAP România s-a înfiinţat în 2002, activitatea sa fiind concentrată pe vânzări şi marketing precum şi pe dezvoltarea versiunilor localizate ale soluţiilor SAP. Cu o cotă de piaţă de 25,2% în 2006 (conform IDC) şi peste 200 de clienţi în România, SAP este liderul pieţei de soluţii software pentru afaceri din România. (www.sap.ro)

Despre ContentSpeed
ContentSpeed, companie cu capital integral romanesc, membra a grupului eAlliance, este lider de piata in ceea ce priveste implementarea solutiilor pentru vanzari online. Produsele ContentSpeed Shop si ContentSpeed Corporate genereaza rezultate rapide pentru clienti precum: Tornado Sistems, Ariston.com.ro, Salomon.ro, Indesit.com.ro, InkBroker.ro, Romstal-Leasing.ro sau Euro-Mall.ro. Pentru mai multe detalii vizitati www.contentspeed.ro