SAP România îşi menţine poziţia de lider al pieţei de software şi servicii

BucureştiSAP, cel mai mare producător mondial de software pentru afaceri, a încheiat 2008 în poziţia de lider al pieţei româneşti de software şi servicii, cu o cotă de 22,7%, potrivit raportului IDC asupra pieţei româneşti de aplicaţii de business.

International Data Corporation a estimat valoarea pieţei de software şi servicii asociate, la 90,89 milioane dolari, cu 21.9% mai mult decât în 2007, în ciuda crizei financiare şi economice care a început să se manifeste şi în România către finalul anului trecut.

SAP şi-a menţinut rata de creştere şi în cursul anului 2008, concentrându-se în special pe companii medii, în domenii precum producţie, retail, utilităţi şi verticale guvernamentale. De altfel, SAP a înregistrat rezultate foarte bune în special pe domeniile producţie, retail şi utilităţi, datorită capacităţii produselor sale software de a ajuta la gestionarea unora dintre cele mai complexe procese de afaceri.

„Strategia noastră de dezvoltare se bazează pe segmentul companiilor medii pentru care am dezvoltat atât soluţii specifice, o strategie de implementare care răspunde cerinţelor acestor companii, dar şi o reţea de parteneri care aduce aceste soluţii la îndemâna companiilor locale. Strategia noastră de dezvoltare şi-a demonstrat viabilitatea, dovadă faptul că de cinci ani suntem liderul acestei pieţe în România şi aceasta în special datorită proiectelor din sectorul privat” – a declarat Valentin Tomşa, director general al SAP România.

Printre principalii clienţi ai SAP în România se numără Petrom, E.ON Gaz, Transgaz, Arabesque, Electrica, Vel Pitar, Electroconat, Ambient, Imsat Muntenia, Styropan, Alexandrion, Albalact, Titan Mar.