SAP va furniza clienţilor din EMEA servicii de consultanţă cu valoare adaugată, prin intermediul noului Nearshore Delivery Center

Cu birouri în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, centrul intenționează să angajeze 400 de consultanţi până în 2014

BucureştiSAP România, subsidiara companiei SAP AG (NYSE: SAP), anunţă astăzi deschiderea unui nou Nearshore Delivery Center pe plan local, pentru a satisface cererea în creştere pentru ultimele soluții inovatoare ale companiei. Noul centru va furniza servicii de consultanţă la standarde internaţionale pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) şi intenționează să angajeze 400 de consultanţi până în 2014. Noua unitate se va concentra pe furnizarea de consultanţă IT premium și implementare de servicii pentru clienţii SAP, cu scopul de a eficientiza implementarea proiectelor din punct de vedere al costurilor și al duratei.

Noua entitate a rezultat din transformarea fostului centru al SAP Global Delivery group, parte a diviziei SAP Consulting din București şi va include alte două birouri în România, la Timişoara şi Cluj-Napoca. Centrul va furniza servicii în special pentru pieţele mature din Vestul şi Centrul Europei, pentru susţinerea proiectelor din Austria, Belgia, Elveţia, Germania, Luxemburg şi Olanda.

“Centrele nearshore contribuie semnificativ la furnizarea de servicii cu costuri totale reduse, concomitent cu îmbunătățirea calităţii, a vitezei şi scalabilităţii. Cu această abordare, vom putea oferi clienţilor SAP servicii profesioniste printr-un sistem mixt de livrare, de la distanță sau direct la sediul acestora, beneficiind de avantajul culturii, al limbii şi al fusului orar apropiat, în completarea livrărilor tradiționale locale sau off-shore”, a declarat Franck Cohen, Președinte SAP EMEA.

Oportunități pentru cei mai buni absolvenţi şi consultanţi

În următorii doi ani, SAP intenţionează să angajeze anual peste 100 de consultanţi în România, atât prin sistemul obișnuit de recrutare, cât şi prin programul SAP Academy, derulat în cooperare cu principalele centre universitare din România: Universitatea Politehnică şi Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Babeș Bolyai şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, precum şi Universitatea de Vest din Timişoara. Programul este organizat trimestrial și are ca scop creșterea competențelor tinerilor absolvenți și a oportunităților lor de carieră în România. Absolvenţii SAP Academy obţin certificarea SAP, titlu care le deschide oportunități de angajare.

“Obiectivul nostru este de a crea o echipă de profesioniști, care să furnizeze servicii de consultanţă cu valoare adăugată clienţilor SAP din Europa. Deschiderea acestui centru este o recunoaştere majoră a calităţii serviciilor de consultanţă oferite de către specialiștii români. Intenționăm să ne ridicăm la aceste aşteptări şi, în ceea ce privește viitorii angajaţi, îi căutam pe cei mai buni”, a declarat Gheorghe Olteanu, Director SAP Nearshore Center România.

“În ultimii 10 ani, SAP România s-a dovedit un partener de încredere pentru sute de clienţi pe plan local, iar această investiţie reafirmă planurile solide ale companiei pentru dezvoltarea afacerii în România. Noul centru va pune România pe harta internaţională a IT-ului de cea mai bună calitate și suntem convinși că va contribui semnificativ la îmbunătăţirea serviciilor oferite la nivel regional”, a declarat şi Valentin Tomşa, Director General SAP România.

Centrul nearshore din România, împreună cu viitoarea unitate din Portugalia, vor fi primele două centre de nearshoring ale SAP din Europa. Acestea vor deservi clienți din diferite regiuni ale Europei.