Soluţia SAP de bugetare şi planificare a obţinut calificativul maxim în cadrul celui mai prestigios program de evaluare software

RADIOCOM, cea mai recentă implementare SAP Business Objects pe plan local

BucureştiSoluţia de bugetare şi planificare, SAP BusinessObjects, cu componenta Planning and Consolidation, a obţinut calificativul maxim în cadrul EBS Executive Education, cel mai prestigious program de evaluare software, derulat de către EBS University, din Wiesbaden, Germania. Nominalizarea certifică faptul că aplicaţia SAP BusinessObjects Planning and Consolidation asigură un suport excelent în procesele moderne de bugetare derulate de către companiile din orice domeniu de activitate.

În cadrul programului EBS Executive Education, un panel de experţi internaţionali evaluează diferite soluţii software în funcţie de anumite criterii, astfel încât acestea să fie conforme cu ultimele cerinţe în domeniul proceselor moderne de bugetare. Soluţia SAP de bugetare şi planificare a fost evaluată în funcţie de 40 de criterii diferite stabilite de către panelul de experţi, iar în urma evaluării, aplicaţia a obţinut rezultate excelente la 38 dintre acestea. Prin urmare, aplicaţia SAP a obţinut cel mai mare punctaj dintre soluţiile evaluate.

Aplicaţia SAP BusinessObjects, componenta Planning and Consolidation, îndeplineşte o serie de cerinţe, printre care bugetare, planificare, prognoză, consolidare, analiză şi raportare, furnizând indicatorii necesari pentru un management performant al organizaţiei. Aplicaţia suportă toate operaţiunile de planificare, indiferent de nivelul ierarhic din cadrul firmei, precum şi procesele de consolidare pentru realizarea de statistici financiare cât mai exacte şi într-un timp cât mai scurt.

Pe plan local, SAP a finalizat recent prima implementare a soluţiei Business Objects, cu componenta de bugetare şi planificare, în sectorul public, în cadrul Societăţii Naţionale de Telecomunicaţii (RADIOCOM), principalul furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România.

“După ce anul trecut am realizat primele implementări de SAP Business Objects în cadrul unor companii locale din sectorul privat, în acest an s-a observat o creştere a interesului din partea companiilor publice pentru soluţii software de optimizare, iar recent am finalizat implementarea în cadrul RADIOCOM”, a declarat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România, subsidiara locală a companiei germane SAP AG.

Reprezentanţii RADICOM au apreciat utilitatea soluţiei SAP BusinessObjects, fiind de părere că noua aplicaţie va contribui la îmbunătăţirea previzionărilor, rezultând astfel un control mai strict al costurilor şi implicit al execuţiei bugetare.

“În urma implementării soluţiei SAP de bugetare şi planificare vom putea realiza în cel mai scurt timp mai multe variante de bugete de venituri şi cheltuieli, iar top managementul va putea astfel opta pentru varianta care va asigura dezvoltarea societatii, acesta fiind unul dintre principalele avantaje în urma implementării. Activitatea de bugetare este o muncă de echipă, în care sunt antrenate toate departamentele societăţii”, au declarat reprezentaţii RADIOCOM.

Prin implementarea acestui modul, societatea a urmărit corelarea rapidă a veniturilor şi a cheltuielilor şi totodată implementarea unui sistem de control asupra urmăririi încadrării indicatorilor în bugetul aprobat. În baza unui drept de acces, soluţia SAP poate fi utilizată de mai mulţi angajaţi RADIOCOM, ceea ce reprezintă, din nou, un avantaj pentru societatea de telecomunicaţii.

Potrivit ultimului studiu de piaţă al companiei de consultanţă IDC, în 2010, segmentul de soluţii Business Analytics a reprezentat aproximativ 5,6% din piaţa totală de soluţii de business furnizate pe plan local şi s-a ridicat la valoarea de circa 3,4 mil. euro.