Studiu SAP: aproximativ 50% dintre companii adoptă strategii de HR care implică utilizarea tehnologiilor software

BucureştiPotrivit unui nou studiu realizat de SuccessFactors, o companie a SAP AG (NYSE: SAP), principalul furnizor de soluții software pentru gestiunea resurselor umane (Human Capital Management – HCM) în cloud, și Economist Intelligence Unit (EIU), aproximativ 50% dintre companiile private adoptă strategii de HR care implică utilizarea tehnologiilor software.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 200 de directori de HR din întreaga lume, cu scopul de a afla mai multe despre provocările întâmpinate de aceștia în interacțiunea cu angajații, dar și informații despre strategiile pe care aceștia le adoptă pentru a gestiona în mod eficient dezvoltarea resurselor umane în cadrul companiilor pe care le conduc.

Astfel, potrivit studiului, 47% dintre directorii de HR chestionați vor să adopte strategii pentru sprijinirea angajaților noi și a celor cu un potențial ridicat, iar 45% dintre ei consideră că expunerea angajaților cu un potențial ridicat la diverse situații de business reprezintă o modalitate bună de învățare. Aceste strategii de HR implică utilizarea unor tehnologii software precum sistemele de eLearning, folosite de circa 30% dintre directorii companiilor chestionați, sau aplicații de tip ,,social media”, realizate în cloud și destinate companiilor în vederea colaborării și gestionării diverselor proiecte într-un mod facil și rapid, utilizate de aproximativ un sfert dintre respondenți.

De altfel, directorii de HR chestionați apreciază că acest gen de aplicații ușurează integrarea generației Y în peisajul organizațional, tinerii fiind mult mai deschiși către utilizarea tehnologiilor colaborative, atât la locul de muncă, cât și în viața personală.

De asemenea, 43% dintre respondenți sunt de părere că programele de lucru flexibile pot crește eficiența și gradul de motivare al angajaților, una din cinci companii utilizând în acest sens instrumente de colaborare în cloud.

Printre cele mai folosite tehnologii software la nivelul companiilor chestionate se mai numără și sistemele core HR / HRiS, utilizate în 35% din cazuri, dar și sistemele de videoconferință, folosite de un sfert din companiile chestionate, în acest caz înregistrându-se însă o tendință de scădere a gradului de utilizare în favoarea dispozitivelor mobile.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 248.500 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sap.com

Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:
SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:
Vlad Anastasiu
Tel: 0727 317 945
E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro