SAP devine Companie Europeană (SE)

București SAP (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, și-a modificat forma legală, devenind Companie Europeană (Societas Europea – SE). În urma hotărârii aprobate în proporție de 99% în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, ce a avut loc în luna mai, SAP a fost înregistrată la Registrul Comerțului ca Societate Europeană. Astfel, subsidiara din Germania și-a schimbat denumirea, din SAP AG în SAP Deutschland SE & Co. KG.

Odată cu această schimbare, SAP își consolidează statutul de companie internațională, în prezent 5 dintre cei 18 membri ai Consiliului de Supraveghere al SAP nefiind originari din Germania. Trei dintre aceștia sunt reprezentanți ai acționarilor: Pekka Ala-Pietlä (Finlanda), Bernard Liautaud (Franța) și Jim Snabe (Danemarca), iar ceilalți doi, Catherine Bordelon (Franța) și Steffen Leskovar (Slovenia), sunt reprezentanți ai angajaților.

Transformarea formei legale a SAP în Companie Europeană nu influențează în niciun fel contractele cu partenerii, clienții sau angajații, atât contractele de muncă cât și cele de vânzare rămânând neschimbate. De asemenea, drepturile acționarilor nu vor suferi modificări, iar schimbarea nu are impact asupra acțiunilor SAP, acestea fiind listate la Bursele de Valori din New York, Frankfurt, Stuttgart și Berlin și putând fi tranzacționate în continuare în oricare dintre aceste patru locații. Sediul central și sediul social al companiei SAP SE rămân acelea din Walldorf, Germania.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm vizitați SAP News Center.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 258.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sap.com

Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP: SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă: Vlad Anastasiu
Tel: 0727 317 945
E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro