SAP: Viitorul în e-commerce va fi reprezentat de ofertele personalizate pentru fiecare client

BucureștiPotrivit SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, dezvoltarea mediului digital impune apariția unui nou model de business, în care comerțul online este o parte esențială a strategiei de afaceri. În acest sens, pentru a-și menține competitivitatea în condițiile climatului digital actual, companiile din orice industrie ar trebui să ia în calcul dezvoltarea unui canal online de vânzare, precum și utilizarea soluțiilor software pentru analiza comportamentului consumatorilor și furnizarea de oferte personalizate, în vederea stimulării vânzărilor.

“Clienții din ziua de astăzi vor să aibă posibilitatea de a interacționa cu companiile pe orice canal de comunicare, iar în ultimul timp din ce în ce mai mulți preferă mediul digital. Companiile nu ar trebui să ignore această tendință, ci să utilizeze acest canal pentru vânzare și să analizeze comportamentul consumatorilor din mediul virtual pentru a le oferi acestora cele mai potrivite produse și servicii. Acest lucru duce la loializarea clienților respectivi și creșterea business-ului companiei”, a declarat Valentin Tomșa, Director General SAP România.

În prezent, companiile se văd obligate să se adapteze, astfel încât să includă canalele online în strategia de vânzare și interacțiunea cu clienții. Acest lucru nu se mai aplică doar companiilor din domeniul retail, ci este valabil și pentru companiile din alte industrii, precum producție, distribuție, telecom sau utilități.

Vânzările online nu mai pot fi ignorate de nicio companie, indiferent de industria în care activează

O tendință actuală în comportamentul consumatorilor este aceea de a utiliza mai multe canale simultan, în special cele online și mobile, astfel că organizațiile au nevoie de soluții prin care să obțină o viziune integrată asupra experienței clienților, în vederea simplificării acesteia. În acest sens, soluțiile omni-channel transformă modelul de business al companiilor într-unul care integrează componenta online în strategia de vânzări.

De asemenea, companiile trebuie să țină cont de faptul că interacțiunea cu clienții în timp real și într-o manieră personalizată, combinând toate informațiile despre profilul cumpărătorului, istoricul comenzilor, produsele și ofertele existente, crește loialitatea acestora și impulsionează vânzările. Prin aceasta, mediul online se dovedește încă o dată a fi o resursă importantă pentru dezvoltarea afacerilor.

În plus, spre deosebire de canalele tradiționale, noul climat digital oferă mai multe oportunități de atragere și retenție a clienților, prin previzionarea comportamentului acestora. În plus, prin determinarea unui pattern individual de cumpărare pentru fiecare client, bazat pe modelarea matematică a istoricului acestuia, se pot lua măsuri eficiente de retenţie a celor ce prezintă potenţial de creştere, respectiv măsuri de precauţie pentru cei care prezintă risc.Mai multe detalii despre simplificarea experienței clienților din mediul digital vor fi disponibile în cadrul evenimentului SAP Forum România, din data de 16 octombrie 2014.

Despre SAPCa lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 261.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sap.com


Notă către editori:Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812


Pentru mai multe informaţii pentru presă:

Vlad Anastasiu

Tel: 0727 317 945
E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro