IMM-urile care utilizează soluții în cloud pot înregistra venituri cu până la 10% mai mari față de cele care preferă soluțiile implementate la locație

BucureștiPotrivit unui studiu recent, realizat de compania americană de consultanță IDC la cererea SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, companiile mici și mijlocii (IMM) care utilizează soluții software în cloud pot înregistra venituri cu până la 10% mai mari față de cele care preferă soluții implementate la locație, astfel că în următorii doi ani gradul de adopție a acestei tehnologii va continua să crească în rândul companiilor din acest sector. În plus, același studiu arată că, în 2016, 80% dintre cele mai mari companii publice ale lumii vor avea jumătate din infrastructura IT în cloud, iar 51% din bugetele pentru IT vor fi dedicate proiectelor și serviciilor cloud.

Așadar, companiile mici și mijlocii țin pasul cu tendințele din industrie, iar odată cu creșterea gradului de familiaritate a resurselor online și a îmbunătățirii sistemelor de securitate în cloud, din ce în ce mai multe astfel de companii aleg să își mute infrastructura IT în cloud.

De altfel, aproape jumătate din cheltuielile cu infrastructura IT realizate de companiile mici și mijlocii în următorii patru ani vor fi destinate soluțiilor în cloud și soluțiilor de mobilitate, acestea sporind productivitatea IMM-urilor și crescând gradul de eficiență în cadrul acestora.

În ceea ce privește motivele pentru care IMM-urile aleg să adopte tehnologia cloud, în afară de creșterea veniturilor, acestea iau în considerare și posibilitatea de a plăti doar pentru funcționalitățile de care au nevoie, faptul că pot adăuga noi utilizatori și resurse simplu și rapid și că pot administra soluțiile de la distanță, simplificând astfel munca echipei de IT.

Dintre țările din Europa în care companiile mici și mijlocii utilizează tehnologia cloud încă din 2013, studiul evidențiază Marea Britanie, unde 18% dintre IMM-uri au adoptat soluțiile în cloud, precum și Germania, unde aceste soluții sunt utilizate de 16% dintre companiile din acest sector.

“Cloud-ul nu reprezintă un substitut al investițiilor în IT, ci este o modalitate de a îmbunătăți resursele IT actuale. Această tendință de utilizare a soluțiilor în cloud în rândul companiilor mici și mijlocii va fi adoptată rapid și pe plan local, odată cu creșterea gradului de digitalizare”, a declarat Valentin Tomșa, Director General al SAP România.

În plus, în următorii ani, din ce în ce mai multe IMM-uri vor înțelege nevoia de a utiliza un mix de tehnologii pentru a putea atinge următorul nivel de dezvoltare a afacerilor, iar companiile precum SAP, cu experiență în oferirea de soluții inovatoare, pot oferi consultanță în vederea obținerii unui avantaj competitiv mai mare.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 263.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sap.com

Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812


Pentru mai multe informaţii pentru presă:

Vlad Anastasiu

Tel: 0727 317 945

E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro