Top 3 beneficii pe care companiile le așteaptă în urma implementării unor soluții de mobilitate

BucureștiPotrivit SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, soluțiile pentru mobilitate susțin noile modele de business din cadrul companiilor, bazate pe colaborare, simplificare și decizii luate în timp real. Acest lucru este confirmat de un studiu recent, realizat de compania americană de consultanță IDC și intitulat “Business Networks: The Next Wave of Innovation”, care arată că principalele beneficii pe care companiile le așteaptă în urma implementării unor soluții de mobilitate sunt creșterea productivității angajaților, urmată de creșterea vânzărilor și a calității serviciilor pentru clienți.

Astfel, aproximativ 20% dintre companiile chestionate vizează o creștere a gradului de productivitate a angajaților, care nu mai depind de un calculator sau laptop pentru a avea acces la date de business, acestea putând fi vizualizate chiar de pe telefonul mobil sau de pe tabletă.

În același timp, aproape 15% dintre companii își doresc să înregistreze o creștere a vânzărilor, respectiv a veniturilor, în urma implementării unei soluții pentru mobilitate, iar 10% dintre ele se așteaptă la o îmbunătățire a serviciilor pentru clienți.

“Utilizarea dispozitivelor mobile pentru business creează noi oportunități de dezvoltare, respectiv de îmbunătățire a performanței și creștere a profitului. Într-o lume în care viteza este esențială pentru business, iar oamenii nu pot aștepta să ajungă la birou pentru a avea acces la date, soluțiile pentru mobilitate deja sunt un standard pentru companiile care doresc să își mențină un avantaj competitiv pe piață”, a declarat Vlad Stănescu, ‎Mobility Business Development Manager, SAP CEE.

Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, companiile se mai așteaptă și la reducerea costurilor și creșterea ratei de retenție a clienților. În ceea ce privește beneficiile interne, soluțiile de mobilitate ar trebui să le ofere angajaților mai multă flexibilitate la locul de muncă și acces mai rapid la informațiile de business, mai arată studiul IDC.

Despre SAP
Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 282.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sap.com

Notă către editori:
Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:
SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:
Vlad Anastasiu
Tel: 0727 317 945
E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro