SAP a fost desemnat cel mai valoros brand din Europa, cu o valoare de peste 33 miliarde de euro

BucureștiSAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, s-a clasat pe primul loc în topul celor mai valoroase 10 brand-uri din Europa continentală, respectiv pe locul 24 în topul celor mai valoroase 100 de brand-uri globale în 2015, realizat de agenția de cercetare Millward Brown. SAP a înregistrat o creștere cu aproape 300% a valorii de brand în perioada 2006 – 2015, plasându-se astfel în topul companiilor cu cele mai mari creșteri în ultimii 10 ani, potrivit clasamentului BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands.

SAP ocupă cea mai mare poziţie dintre brandurile cu sediul în Europa continentală (înaintea Deutsche Telecom, BMW şi Louis Vuitton), valoarea brand-ului crescând cu 5% față de anul trecut și ajungând la 33,9 miliarde de euro. În topul celor mai valoroase 100 de brand-uri globale, SAP ocupă poziția 24, aflându-se înaintea unor nume precum American Express, Oracle sau Twitter.

În ceea ce privește categoria “Tehnologie”, SAP se situează pe locul 8 între primele 20 de companii la nivel mondial, depășind brand-uri precum LinkedIn, Adobe și Intel. În comparație, Oracle s-a clasat anul acesta pe locul 10, cu o valoare a brand-ului de 19,2 miliarde de dolari și o creștere de 4% față de anul anterior.

“Suntem mândri că eforturile noastre de a furniza cele mai inovatoare soluții și servicii și de a educa piețele în care activăm în vederea adoptării celor mai noi tehnologii, precum cloud-ul, au condus încă o dată la poziționarea SAP în topul celor mai valoroase brand-uri, atât în Europa, cât și în lume”, a declarat Valentin Tomșa, Director General SAP România.

În cadrul raportului BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands sunt recunoscute și progresele SAP în ceea ce privește tranziția către cloud, dar și performanțele înregistrate de suita SAP S/4HANA, lansată anul acesta.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 291.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.com.

Notă către editori:
Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos. Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/officialsapromania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:
Vlad Anastasiu
Tel: 0727 317 945
E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro