Startup-urile din România pot participa la o competiție susținută de SAP la nivel regional

Câștigătorii vor beneficia de training și mentorat din partea companiei

BucureştiSAP (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, desfășoară, împreună cu asociațiile Ashoka și Social Impact, o competiție pentru startup-urile sociale la nivel regional, inclusiv din România, cu scopul de a-i ajuta pe antreprenorii din acest domeniu să transforme ideile lor inovative în business-uri sustenabile. Câștigătorii vor beneficia de training și mentorat din partea experților SAP.

SAP va susține, prin intermediul programului Startery Central & Eastern Europe, 30 de antreprenori care dezvoltă proiecte sociale, cu condiția ca acestea să aibă un grad înalt de inovație și să poată fi implementate cu ajutorul tehnologiei.

Astfel, antreprenorii din România care au identificat o problemă socială și au o idee inovativă pentru rezolvarea acestei probleme într-un mod sustenabil, dar care mai au nevoie de anumite instrumente pentru a-și pune în aplicare proiectul, pot aplica online, pe website-ul programului http://startery.de/cee până pe data de 13 septembrie, urmând ca la mijlocul lunii octombrie să fie anunțați cei 30 de câștigători.

Aceștia vor avea oportunitatea să își prezinte și să își dezvolte ideile de startup-uri în cadrul unui summit intensiv de patru zile (9-13 noiembrie 2015) în Sofia, Bulgaria, în cadrul căruia vor beneficia de o introducere în noile metode de Design Thinking și în conceptul de Business Model Generation.

De asemenea, antreprenorii selectați vor avea ocazia să lucreze la modelul lor de business cu experți într-un mediu inspirațional și să colaboreze cu alți antreprenori care pun impactul social înaintea impactului financiar. Summit-ul se va desfășura în limba engleză, toate costurile de călătorie, cazare și masă fiind acoperite de organizatori.

În plus, antreprenorii care vin cu cele mai bune trei proiecte vor avea posibilitatea de a participa la Social Impact Lab Berlin, un eveniment amplu, care, timp de două săptămâni, va reuni antreprenori, startup-uri, freelanceri și corporații din domeniul social. Cu toții vor fi implicați proiecte, evenimente, workshop-uri și seminarii pe tema inovației sociale. SAP va susține participanții cu noi idei, produse și servicii dedicate, care să contribuie la schimbarea societății.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 291.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.com.


Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos. Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/officialsapromania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812


Pentru mai multe informaţii pentru presă:

Vlad Anastasiu

Tel: 0727 317 945

E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro