Studiu SAP: Reticența companiilor față de securitatea datelor în cloud a scăzut sub 30%

BucureștiPotrivit unui studiu realizat de SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, în colaborare cu Oxford Economics, în ultimii trei ani, la nivel internațional, gradul de reticență a companiilor față de securitatea datelor în cloud a scăzut de la 80% la sub 30%. În plus, tot mai multe companii la nivel internațional înțeleg beneficiile tehnologiei cloud: 60% dintre acestea utilizează soluții cloud pentru managementul și analiza datelor, iar 75% consideră cloud-ul ca fiind principala sursă de inovare și dezvoltare.

Rezultatele studiului arată că, pe măsură ce companiile continuă să investească, acestea își dezvoltă și o viziune mai realistă asupra procesului de implementare a soluțiilor în cloud. Astfel, dacă în urmă cu trei ani, principala preocupare a 80% dintre companii era securitatea datelor în cloud, în prezent ponderea acestora a scăzut la 27%. De asemenea, preocuparea față de respectarea reglementărilor a scăzut de la 63% în 2012 la 58% în prezent.

În același timp, preocupările legate de securitate au devenit tot mai specifice, pe fondul experienței crescute în implementarea soluțiilor în cloud. Mai exact, în timp ce grija față de securitatea datelor companiei și a datelor clienților a scăzut, s-a înregistrat o creștere a preocupărilor referitoare la securitatea proprietății intelectuale, accesarea datelor de către persoane neautorizate, furturile de identitate, atacurile cibernetice și securitatea interfețelor pentru programarea de aplicații.

“Diminuarea reticențelor față de tehnologia cloud arată că tot mai multe companii înțeleg beneficiile acestor soluții pentru obținerea rapidă a unui avantaj competitiv și dezvoltarea afacerilor, și asistăm astfel la creșterea adopției utilizării tehnologiei cloud. Aceste tendințe, chiar dacă s-au manifestat până acum cu precădere pe plan extern, conduc și la maturizarea companiilor locale în abordarea tehnologiilor cloud, acestea concurând deja pe piața globală cu companii din țările dezvoltate”, a declarat Dragoș Petrea, Channel Lead, South East Europe, SAP.

În ceea ce privește modul în care soluțiile cloud sunt utilizate la nivelul companiilor, studiul a arătat că 60% dintre acestea utilizează soluțiile cloud pentru managementul și analiza datelor, 75% dintre companii consideră cloud-ul ca fiind principala sursă de inovare și dezvoltare, în timp ce 61% sunt de părere că vor dezvolta noi produse și servicii în următorii trei ani.

Abordare tot mai matură asupra utilizării soluțiilor cloud

Studiul Oxford Economics s-a concentrat și pe identificarea modului în care companiile abordează utilizarea soluților cloud cu scopul de dezvolta noi modele de afaceri. Astfel, tot mai mulți executivi de top au manifestat o abordare mult mai matură asupra utilizării soluțiilor cloud, iar așteptările față de impactul pe care acestea îl pot avea asupra modului în care desfășoară afacerile sunt mult mai realiste.

În acest sens, 84% dintre companii consideră că, prin utilizarea soluțiilor în cloud, departamentele interne pot deține controlul direct, fie că este vorba de vânzări, marketing, comunicare sau suport clienți. De asemenea, 81% dintre companii consideră un beneficiu faptul că soluțiile în cloud contribuie la simplificarea infrastructurii IT, în timp ce 83% dintre acestea văd ca pe un beneficiu major îmbunătățirea proceselor interne.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 291.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.com.

Notă către editori:
Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos. Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/officialsapromania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:
Vlad Anastasiu
Tel: 0727 317 945
E-mail: vlad.anastasiu@totalpr.ro