SAP și Apple semnează un parteneriat care va revoluționa modul de lucru pe iPhone și iPad

BucureștiSAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, și Apple anunță semnarea unui parteneriat care va revoluționa experiența de lucru a oricărui angajat pe dispozitivele mobile, combinând capabilitățile performante ale platformei SAP HANA cu aplicațiile pentru iPhone și iPad. În urma colaborării dintre cele două companii va fi creat un nou kit iOS pentru dezvoltare software și se vor oferi cursuri de training atât dezvoltatorilor, cât și partenerilor și clienților care vor avea astfel posibilitatea de a crea cu ușurință aplicații native iOS adaptate propriilor nevoi de business.

“Acest parteneriat va transforma modul în care iPhone și iPad sunt utilizate în companii, oferind acestora o experiență unică prin combinarea platformei inovative iOS cu expertiza SAP în domeniul soluțiilor software de business”, a declarat Tim Cook, CEO Apple. “SAP este partenerul ideal, având în vedere poziția de lider în domeniul aplicațiilor software pentru companii și a faptului că 76% dintre tranzacțiile de business din întreaga lume sunt procesate pe un sistem SAP. Prin noul kit de dezvoltare software (SDK) vom oferi celor 2,5 milioane de dezvoltatori SAP posibilitatea de a construi aplicații inovative”, a explicat Tim Cook.

“Prin acest parteneriat special le permitem oamenilor să știe mai mult și să acționeze mai bine, oferindu-le o experiență de business intuitivă și agilă, furnizând date în timp real, indiferent de locul de unde aleg să lucreze, prin combinarea capabilităților puternice ale platformei cloud SAP HANA și SAP S/4HANA cu iOS, cea mai sigură platformă mobilă pentru companii”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

SAP va dezvolta un nou set de aplicații iOS pentru iPad și iPhone, prin care angajați din industrii variate vor putea accesa datele relevante de care au nevoie pentru a lua rapid decizii și a acționa, direct de pe cele două tipuri de dispozitive mobile. Practic, un angajat care lucrează pe teren și are responsabilități de asigurare a mentenanței va putea comanda piesele de care are nevoie sau va putea să facă o programare la service. Un medic, spre exemplu, va putea să trimită cele mai recente informații despre starea de sănătate a unui pacient și către alți profesioniști în domeniu.

Cele două companii au în vedere realizarea unui kit exclusiv iOS (SAP HANA Cloud Platform SDK) care va ajuta la dezvoltarea rapidă și eficientă a aplicațiilor dedicate dispozitivelor iPhone și iPad, bazate pe platforma cloud SAP HANA. Aceste aplicații native vor oferi acces la principalele date de business și procese de afaceri, beneficiind de avantajele iPhone și iPad, precum Touch ID, servicii de localizare și notificări.

În cadrul parteneriatului, cele două companii vor dezvolta aplicații native iOS pentru cele mai importante procese de business, având o nouă interfață SAP FIORI special gandită pentru iOS. Aceste aplicații pentru iPhone și iPad vor fi dezvoltate prin intermediul Swift, un limbaj de programare Apple modern, sigur și interactiv.

Cei 2,5 milioane de membri globali ai comunității SAP de dezvoltatori vor beneficia de training în cadrul Academiei SAP pentru iOS. Noul kit, dar și cursurile Academiei vor fi disponibile până la finalul acestui an.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi din sectorul public și privat să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluții software SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienți SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.

Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:
Andra Troașcă
Tel: 0733.057.497

E-mail: andra.troasca@totalpr.ro