300 de tineri absolvenți au obținut certificări internaționale în cadrul academiilor SAP din România

Specializați în tehnologiile Cloud și HANA, ei lucrează în cel mai important centru de consultanță SAP din Europa

BucureștiDin 2011, de la demararea unui mare proiect de investiții al SAP în România, au beneficiat de cursuri de specialitate și au obținut certificări în cele mai inovatoare tehnologii ale momentului circa 300 de tineri absolvenți, în cadrul academiilor SAP. În urma acestor programe de specializare s-a format în țara noastră cel mai important centru de consultanță SAP din Europa, recunoscut ca promotor în domeniu, aici dezvoltându-se primele proiecte ale companiei bazate pe tehnologiile Cloud și HANA.

În 2011, SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a lansat un mare proiect de investiții în România, prin deschiderea unui centru de consultanță (Nearshore Delivery Center – NSC) cu birouri în București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Astăzi, în aceste centre lucrează 400 de angajați, care oferă servicii de consultanță și de implementare a proiectelor bazate pe soluții SAP pentru clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). De asemenea, centrul SAP din România este un pionier în domeniu, în sensul că aici au fost dezvoltate primele proiecte pentru clienții SAP din Europa privind tehnologia HANA Cloud Platform.

Această echipă de specialiști s-a dezvoltat datorită Academiilor SAP – un program intern susținut de SAP, care le-a oferit tinerilor posibilitatea de a aprofunda anumite domenii și de a-și crește competențele în zone precum: consultanță pentru implementarea soluțiilor SAP pentru diverse linii de business, baza de date in-memory sau Cloud. Programul a presupus cursuri intensive care s-au finalizat cu un examen în urma căruia participanții au obținut certificări SAP recunoscute la nivel global.

Pe baza programelor de formare SAP Academy, SAP România a reușit să creeze o ehipă de profesioniști valoroasă pentru proiectele derulate de companie la nivel european. Aceștia contribuie la proiecte de consultanță globală de top, oferind clienților SAP expertiză la nivel înalt în personalizarea și dezvoltarea zonelor de business bazate pe tehnologiile Cloud, baze de date HANA in-memory, soluții de analiză a datelor și predicție.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP SE este în centrul revoluției tehnologice și de business de astăzi. Alegând principiul simplității în gestiunea afacerilor, SAP ajută companiile de orice dimensiune și din orice tip de industrie să își optimizeze procesele, oferindu-le agilitatea necesară pentru a crea constant noi oportunități de creștere, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizori IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluții software SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienți SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.

Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:
SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:
Andra Troașcă
Tel: 0733.057.497
E-mail: andra.troasca@totalpr.ro