Platforma colaborativă SAP Jam a ajuns la 34 milioane de utilizatori

București,Platforma colaborativă în cloud de tip social media SAP Jam, lansată în 2012 de SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, a ajuns la sfârșitul primului semestru la 34 de milioane de utilizatori, cu 70% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, companii din toate industriile și țările utilizează acest produs atât la nivel intern, cât și în relația cu furnizorii și clienții, pentru a obține mai ușor rezultate de business măsurabile, cu ajutorul informațiilor utile accesate în timp real.

SAP Jam susține colaborarea la locul de muncă, conectând angajați, clienți și parteneri la procesele cheie de business, asigurând constant accesul facil la conținut relevant, pentru a simplifica și eficientiza modul de lucru.

Creșterea numărului de utilizatori SAP Jam poate fi atribuită designului intuitiv al soluției SAP, care permite integrarea colaborării de tip social media cu instrumentele, procesele de lucru și tehnologiile pe care angajații le folosesc în fiecare zi. Această abordare a colaborării în cadrul organizației aduce împreună oamenii potriviți la momentele potrivite, ajutând la diminuarea semnificativă a timpului în care se iau decizii în cadrul companiilor și îmbunătățind astfel calitatea muncii în ansamblu.

“SAP Jam ne oferă un mediu ideal în care anagajații noștri pot colabora, împărtăși idei și accesa informații critice în procesele de lucru. Capacitatea paltformei de a integra sistemul nostru Intranet ne oferă un alt nivel de colaborare internă, permițând angajaților noștri o interacțiune mult mai bună și accesul mai ușor la conținut relevant”, a declarat Alejandro Bonsignore, Systems Strategy Manager în cadrul companiei energetice argentiniene YPF.

Potrivit unui studiu realizat de IDC, companiile pot pierde până la 30.000 de dolari pe an, per angajat, în lipsa optimizării eficienței acestora la locul de muncă. Același studiu mai arată că platformele colaborative de tip social media îi pot ajuta pe angajați să acceseze informații utile în timp real, ducând astfel la rezultate de business măsurabile, compensând astfel aceste pierderi.

“Am tot auzit voci din industrie potrivit cărora colaborarea de tip social media în cadrul organizației este prea solicitantă sau prea fragmentată pentru a aduce rezultate de business măsurabile. În urmă cu patru ani, ne-am propus să schimbăm această idee. Iar acum, 34 de milioane de persoane – un număr care echivalează populația din Tokyo – utilizează o astfel de platformă colaborativă, pentru a crește performanța companiilor pentru care lucrează”, a declarat Sameer Patel, GM, Collaboration and Communities, SAP.

De altfel, un studiu Forrester a arătat că acele companii care au utilizat SAP Jam au obținut, în decurs de trei ani de la integrarea platformei în procesele de lucru, un randament al investițiilor de 516%. În plus, aceste companii au mai experimentat reducerea cu o săptămână a termenelor de încheiere a noilor contracte, ceea ce a permis echipelor de vânzări să încheie mai multe tranzacții pe an, rezultând o medie de circa 10 milioane de dolari obținuți în plus în decurs de trei ani de utilizare a platformei. Studiul a fost realizat în urma intervievării a reprezentanţilor din top management din 30 de companii nord-americane din industrii diverse, de la producţie, la retail sau sănătate.

De asemenea, aceste companii au înregistrat o reducere cu 13% a costurilor de training și de integrare a noilor angajați, datorită accesului simplu la informație relevantă pentru aceștia, ceea ce a rezultat o economie de circa 1,7 milioane de dolari per companie în intervalul menționat.

Inovațiile recente introduse în portofoliul SAP Jam includ:

  • Pentru departamentele de resurse umane: un nou instrument care ajută companiile să încurajeze o cultură organzațională în care accentul este pus pe învățarea continuă;
  • Pentru e-Commerce: un nou produs care integrează soluția SAP Hybris Commerce pentru a extinde notorietatea de brand și a veni în întâmpinarea consumatorilor în procesul de achiziție;
  • Pentru departamenetele de IT: SAP Jam și-a îmbunătățit recent capacitățile în scopul realizării sistemelor de etichetare în timp real și pentru a îmbunătăți interacțiunea dintre departamentul IT și restul departamentelor;
  • Pentru colaborarea la nivel de companie, SAP Jam ajută la suplimentarea sau înlocuirea sistemelor Intranet on-premise, datorită bazei cloud, ușor de utilizat. De asemenea, platforma cloud SAP HANA vine cu capabilitățile de integrare necesare pentru a conecta SAP Jam atât la sistemele SAP, cât și la celelate softuri existente.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP SE este în centrul revoluției tehnologice și de business de astăzi. Alegând principiul simplității în gestiunea afacerilor, SAP ajută companiile de orice dimensiune și din orice tip de industrie să își optimizeze procesele, oferindu-le agilitatea necesară pentru a crea constant noi oportunități de creștere, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizori IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluții software SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienți SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.

Notă către editori:
Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV.

Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:

Simona Roșu

Tel: 0729.09.82.24

E-mail: simona.rosu@totalpr.ro