SAP modernizează instrumentele de analiză și raportare prin lansarea unei noi soluții data warehouse pe platforma SAP HANA

BucureștiSAP SE (NYSE: SAP), lider mondial pe piața de soluții software de business și tehnologie, lansează SAP BW/4HANA, o aplicație de tip data warehouse, marcând începutul unei noi etape în transformarea către economia digitală.

Noua soluție va fi disponibilă pe Amazon Web Services (AWS) și în serviciul SAP HANA Enterprise Cloud, suplimentar modelului tradițional on-premise, astfel încât companiile pot beneficia de soluții moderne de Business Intelligence prin intermediul tehnologiei Cloud.

Prin intermediul SAP BW/4HANA, clienții vor dispune de o metodă mult mai simplă de a obține rapoarte și analize în timp real, deoarece noua soluție va permite utilizarea interactivă a datelor istorice cât și a celor curente, existente în mai multe sisteme IT, în interiorul sau exteriorul companiei.

Pentru afaceri mai agile

Pentru a rămâne cu un pas în fața cerințelor actuale, care se schimbă rapid, utilizatorii SAP BW/4HANA vor avea acces la tehnici moderne de modelare a datelor ce vor furniza informații relevante în timp real, oferind companiilor noi perspective de business.

Clienții SAP BW/4HANA vor beneficia de:

  • O nouă platformă de management al datelor end-to-end, cu vizualizarea automată a informațiilor în SAP HANA;
  • Performanță de top prin soluții avansate de tip in-memory analytics;
  • Dezvoltare mai rapidă de aplicații cu ajutorul unei interfețe complet regândite pentru modelarea avansată a datelor;
  • Costuri reduse pentru administrarea și stocarea de date;
  • Tranziție facilă pentru clienții care folosesc aplicația SAP Business Warehouse către SAP BW/4HANA

Versatilitate crescută în cloud

Pentru o accesibilitate ridicată, SAP BW/4HANA va fi disponibilă spre utilizare prin AWS și SAP HANA Enterprise Cloud, urmând să se alăture și alte opțiuni. În plus, SAP BW/4HANA permite conectarea cu soluția SAP BusinessObjects Cloud, care va oferi un mediu optim de vizualizare, storytelling și explorare a datelor. Ca rezultat, SAP BW4HANA are încorporată conectivitatea la SAP Digital Boardroom.

“Cu SAP BW/4HANA și AWS, clienții au posibilitatea de a utiliza noile soluții tip data warehouse pentru a obține rapoarte și analize în timp real, beneficiind în același timp de flexibilitatea și fiabilitatea oferite de AWS Cloud”, declară Peter DeSantis, vicepreședinte Compute Services, AWS.

Următoarea generație data warehouse

SAP BW/4HANA reprezintă viziunea SAP privind următoarea generație de soluții data warehouse, care va reduce semnificativ migrarea informațiilor și duplicarea lor, indiferent unde se află acestea, în sisteme proprii sau în afara companiei. Noua soluție va integra alături de datele standard și informațiile furnizate în timp real de către senzorii IoT. Această nouă abordare va oferi flexibilitate, performanță în timp real și abilitatea de a face față provocărilor generate de colectarea și procesarea datelor eterogene din multiple surse.

“Transformarea digitală a companiilor necesită o nouă abordare a administrării, procesării și analizei datelor, care să permită gestionarea oricărui tip de date, din orice sursă, în timp real. Prin SAP BW/4HANA și colaborarea cu AWS, lider în furnizarea de infrastructură cloud, le oferim clienților următoarea generație de soluții data warehouse într-un mod accesibil, accelerând astfel procesul de transformare digitală”, a declarat Bernd Leukert, membru al Boardului Executiv, Products & Innovation, SAP SE.

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi din sectorul public și privat să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.

În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.

Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap_topom/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap_topv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV. Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP:

SAP România: tel: 031.225.2812

Pentru mai multe informaţii pentru presă:

Cristina Toma

Tel: 0727.317.945

E-mail: cristina.toma@totalpr.ro