Hidroelectrica

Hidroelectrica și SAP România primesc distincții pentru o implementare rapidă și cu succes a unei soluții ERP

București – Mai 2017 – Hidroelectrica obține, în premieră pentru o companie românească, medalia de aur la categoria Fast Delivery – cea mai rapidă implementare a unei soluții SAP în cadrul SAP Quality Awards Central and Eastern Europe 2017. Premiul a fost acordat în cadrul conferinței SAP Forum Bratislava, ce a avut loc pe 25 mai. Tot joi, 25 mai, SAP România a fost desemnată Technology Provider of the Year în cadrul Galei Romanian Energy Awards 2017.

Cea mai rapidă implementare a unei soluții SAP

Hidroelectrica a fost reprezentată la eveniment de Yugo Neumorni, Director IT&C în cadrul companiei, cel care a condus implementarea soluției ERP – Enterprise Resource Planning, ce s-a realizat în numai 9 luni, o perioadă record. Partener de implementare a fost firma IBC România, o companie cu o experiență de peste 8 ani în implementarea soluțiilor software de business. Soluția SAP implementată de Hidroelectrica, vitală pentru o viitoare listare la bursă a furnizorului de energie, vizează în special simplificarea proceselor de business, reducerea costurilor logistice, optimizarea și automatizarea operațiunilor financiare.

Sistemul implementat are 300 de utilizatori din toate departamentele, până la nivel de sucursală și uzine. Pe lângă procesele uzuale de gestiune economico-financiară și logistice, gestiune resurse umane și salarizare, sistemul acoperă și procesele critice specifice de planificare a producției și de trading de energie, precum și de investiții și dezvoltare

 “SAP Quality Awards celebrează clienții SAP care au excelat în planificarea și executarea proceselor de implementare a soluțiilor SAP și aduce recunoaștere proiectelor în care clienții și partenerii de implementare au avut abordări de calitate”, a declarat Klaus Sickinger, COO al SAP CEE.

Hidroelectrica, evaluată la 4 mld. euro și una dintre cele mai mari companii din România, cu peste 3.200 de angajați și 7 sucursale în toată țara, avea nevoie de o modalitate prin care să consolideze un volum uriaș de date provenite din toate departamentele: de la producție și aprovizionare, la resurse umane și financiar.

„Acest proiect foarte complex a devenit o referință și constituie un bun studiu de caz pentru comunitatea IT din România, având în vedere bugetul și timpul scurt în care a fost implementat, dar și calitatea și metodologia implementării. Sistemul ERP aduce mult mai multă transparență, siguranță și încredere asupra datelor financiare și ale proceselor de business pentru acționariat și potențialii investitori, dar și un set important de instrumente decizionale pentru conducerea companiei“, a afirmat Yugo Neumorni, Directorul Departamentului IT&C al Hidroelectrica.

În urma implementării la timp și în bugetul estimat inițial a soluției SAP, Hidroelectrica își poate realiza cu succes obiectivele strategice de producție și livrare de energie în mod eficient, reușind în același timp să satisfacă cerințele de sustenabilitate și protecție a mediului.

 SAP – Furnizorul de Tehnologie al Anului în România

Joi, 25 mai, a avut loc la Hotel Marriott din București, a șasea ediție a galei Romanian Energy Awards, un eveniment organizat de publicația The Diplomat – Bucharest care reunește și premiează companiile și persoanele care au avut rezultate excepționale și au contribuit decisiv la dezvoltarea proiectelor și a climatului de afaceri din domeniul energiei în România. În cadrul acestui eveniment, SAP România a primit premiul de Technology Provider of the Year – Furnizorul de Tehnologie al Anului.

“SAP dovedește cu fiecare proiect în care este implicat că deține cheia succesului prin cele mai bune și mai flexibile soluții, depășind standardele impuse de industrie și susținând creșterea economică. Este o onoare să primesc acest premiu și sunt mândru de colegii mei care au depus un efort extraordinar pentru ca proiectul Hidroelectrica să devină realitate într-un timp atât de scurt” a afirmat Cristian Popescu, Managing Director SAP România, la înmânarea premiului.

###

Despre SAP

Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP SE este în centrul revoluției tehnologice și de business. În prezent compania are circa 350.000 de clienți, din peste 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală. SAP oferă companiilor expertiza necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale și o platformă de tip End-to-End care acoperă toate procesele de business din 25 de industrii.

SAP contribuie la simplificarea proceselor de business, oferindu-le companiilor posibilitatea de a utiliza date în timp real, pentru a anticipa, în prezent, tendințele clienților.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 15 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 500 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.

 

###

Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV. Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP: SAP România: tel: 031.225.2812.