>
InnovMatch

SAP lansează InnovMatch 2017, competiția regională dedicată startup-urilor din Europa Centrală și de Est

București – August 2017InnovMatch, proiect susținut de SAP.io și Techstars, este o competiție deschisă startup-urilor, scaleup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT din Europa Centrală și de Est (CEE) care au ocazia de a concura și de a dezvolta pe platforma SAP Cloud Platform (SCP) o soluție pentru o problemă reală de business pentru companiile partenere înscrise în program. În cei 2 ani de când a fost lansat, proiectul a adunat peste 60 de aplicații ce s-au transformat ulterior în veritabile produse de business.

Care sunt companiile partenere înscrise?

În acest an, 5 companii, activând în industrii diferite, din România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Croația vor prezenta propriile provocări de business și invită comunitatea de antreprenori IT&C să vină cu soluții pentru a rezolva aceste provocări prin dezvoltarea de aplicații inovatoare cu ajutorul SAP Cloud Platform (SCP). Companiile partenere din acest an sunt: Selgros – România, Eurocash – Polonia, GoodAI – Slovacia, Sportina – Slovenia, Atlantic Grupa – Croația.

“Cooperarea și co-inovarea sunt principiile ce stau la baza succesului în economia digitală. Sunt convins că împreună cu clienții noștri, cu tehnologia SAP de ultimă generație și puterea inovativă a ecosistemului de startup-uri din Europa Centrală și de Est, putem construi soluții de business cu adevărat revoluționare”, a declarat Simon Kaluža, Managing Director al SAP CEE.

Cine poate participa?

Competiția InnovMatch este dedicată startup-urilor, scaleup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT ce activează în domeniile Big Data, predictive sau real-time analytics, IoT, machine learning, dar nu se limitează la acestea. Participanții vor avea la dispoziție toate informațiile și instrumentele necesare pentru a devolta și proiecta propriile ideei într-o soluție reală de business. De asemenea, proiectul InnovMatch oferă 15.000 euro pentru a premia cele mai inovative 3 soluții de business în cadrul evenimentului regional de pitching. Adițional, marele câștigător al InnovMatch va câștiga și o excursie la Berlin pentru a descoperi ecosistemul de startup-uri și inovatori susținut de SAP.io și Techstars.

Condiții de însciere în competiție

Participanții sunt invitați să aplice pentru una dintre cele 5 provocări ale companiilor partenere SAP înscrise în competiție  sau își pot prezenta propria soluție de business prin trimiterea unui clip video în care produsul/soluția este detaliată. Toate provocările de business sunt prezentate pe pagina competiției innovmatch.com.

Aplicațiile participanților vor fi evaluate în mai multe etape.

Cei care vor aplica pentru a dezvolta o soluție pentru companiile înscrise în competiție vor fi evaluați de un juriu format dintr-un reprezentat din compania parteneră și un specialist SAP. Câștigătorul acestei etape va beneficia de acces gratuit în platforma SAP Cloud Platform timp de 1 an și se va califica pentru a își prezenta soluția în cadrul evenimentului regional de pitching.

Pentru cei care vor trimite propriile idei de soluții de business, aceștia vor fi evaluați de reprezentanți SAP, finaliștii urmând a fi invitați la evenimentul regional de pitching.

În cadrul evenimentului regional, reprezentanții SAP, SAP.io și Techstars vor evalua cea mai bună aplicație dezvoltată pe SAP Cloud Platform, ce soluționează o problemă de business. Marele câștigător va beneficia de un premiu în bani și o excursie la Berlin.

Înscrierile se pot face pe website-ul competiției: innovmatch.com.

Despre SAP

SAP, lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, este în centrul revoluției tehnologice și de business. În prezent compania are circa 350.000 de clienți, din peste 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală. SAP oferă companiilor expertiza și tehnologia necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale, dar și o platformă de tip End-to-End care acoperă toate procesele de business din 25 de industrii. SAP contribuie la simplificarea proceselor de business, oferindu-le companiilor posibilitatea de a utiliza date în timp real, pentru a previziona nevoile  clienților.

Despre SAP Cloud Platform

SAP Cloud Platform este o platformă in-memory, de tip PaaS (platform-as-a-service), concepută special pentru a gestiona tendințele actuale: mobilitate, volum mare de date, predicție, raportare. Utilizatorii pot dezvolta rapid și ușor aplicații unice, scalabile, beneficiind de viteza și capabilitățile masive de scalare a platformei SAP HANA. De asemenea, platforma le permite utilizatorilor să se concentreze pe dezvoltarea de software folosind un mediu enterprise-ready preinstalat în SAP Cloud pentru a lansa și administra aplicațiile într-un mod sigur și flexibil. Mai multe detalii AICI.

Despre SAP.io

Lansat la începutul anului 2017, SAP.io este un accelerator de startup-uri creat de SAP cu un fond de investiții inițial de 35 milioane de dolari. Unul dintre programele sale este deschis la Berlin, numit SAP.iO Foundry, și este sprijinit de Techstars. Programul vizează în special companii ce dezvoltă soluții de tip enterprise B2B și care activează în domeniile machine learning și inteligență artificială. IDC estimează că tehnologia de machine learning va genera venituri de 44 de miliarde de euro până în 2020.

Despre Techstars

 Techstars este un accelerator de afaceri cu o experiență de 10 ani, perioadă în care a sprijinit antreprenori din mai multe țări să dezvolte businessuri de succes. În prezent, acceleratorul a investit în peste 1.000 de companii, dintre care 90% sunt active sau au fost achiziționate, valoarea totală a fondurilor alocate depășind 3 miliarde de dolari, valoarea totală a firmelor sprijinite fiind de 7.8 miliarde de dolari. Rețeaua Techstars este formată din 11.000 de mentori, alumni și fondatori la nivel global. Lista completă a companiilor sprijinite și situația lor actuală se poate consulta AICI.