cursuri pentru tineri

SAP va susține cursuri și evenimente gratuite de programare, pentru dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor

București – Septembrie 2017 – SAP lansează în toamna acestui an două cursuri online gratuite prin care copiii și tinerii pasionați de tehnologie pot învăța să dezvolte aplicații digitale și un curs dedicat părinților și profesorilor pentru a îi ajuta să-i încurajeze pe copii să învețe să codeze de la o vârstă fragedă. Pentru a accesa cursurile, nu este necesar ca participanții să aibă cunoștințe de programare, singurele cerințe pentru înscriere sunt accesul la internet și o adresă de email.

 Consumatorii de tehnologie de azi devin creatorii digitali de mâine

 Cursul Teens Get Coding! începe pe 26 septembrie și este dedicat copiilor între 12 și 17 ani care doresc să învețe să codeze. Cursul, predat în limba engleză, are la bază popularul program Scratch dezvoltat de MIT și este alcătuit din 5 lecții video ce se întind pe o perioadă de 4 săptămâni. După fiecare lecție, cursanții sunt încurajați să rezolve teste scurte, pentru a verifica dacă informația a fost însușită. În total sunt necesare 6 ore pentru a parcurge cursul, iar la final absolvenții își vor putea crea propriul joc video.

Teaching Programming to Young Learners se adresează părinților, profesorilor și celor implicați în activități extracuriculare pentru copiii cu vârsta între 8 și 11 ani și începe tot pe 26 septembrie. Indiferent de nivelul de cunoștințe în materie de programare, acest curs este menit să îi ajute pe părinți și profesori în încurajarea  copiilor de a se implica în codare și programare de la o vârstă fragedă. Timp de 4 săptămâni, participanții vor învăța să folosească programul Scratch, să proiecteze și să creeze jocuri video. Timpul de parcurgere este de 4-6 ore, cursul fiind predat în limba engleză.

Ambele cursuri sunt oferite în cadrul programelor EU Code Week și a celor de inițiere în programare, concepute pentru a dezvolta abilitățile digitale a tinerilor din întreaga lume. Cursurile îi vor ajuta pe copii să facă primii pași spre stăpânirea unui limbaj de programare simplu și distractiv.

 Prima aplicație software în doar 4 săptămâni

Cursul pentru tineri Design Your First App with SAP Build începe pe 4 octombrie și nu există nicio cerință formală, cursanții vor învăța de la zero, pas cu pas, cum să creeze aplicații digitale. Structura cursului cuprinde 4 săptămâni de învățare într-un format modern și o săptămână dedicată examenului de promovare. Cursul începe prin introducerea în design thinking, o abilitate necesară în crearea de produse noi, în special software. Participanții vor descoperi apoi SAP Build, un program gratuit și ușor de utilizat dezvoltat de SAP, unde își pot testa ablitățile de design thinking  dobândite. După fiecare curs video, sunt lansate teste și teme săptămânale scurte pe care participanții le vor rezolva pentru a își însuși rapid informațiile acumulate.

Cele 3 cursuri sunt disponibile pe openSAP, platformă pentru cursuri gratuite dedicate unui număr nelimitat de persoane (MOOCs – Massive Open Online Courses). Aceasta a fost lansată în 2013 și în prezent sunt disponibile 125 de cursuri din diverse domenii, la care s-au înscris peste 500.000 de participanți. Scopul dezvoltării acestei platforme a avut la bază nevoia actuală de învățare într-un format confortabil, pe cont propriu și în ritmul fiecărui cursant.

Inițiativa Meet and Code susținută de SAP și Techsoup ghidează tinerii români într-o carieră în programare

 Cursurile fac parte din inițiativa Meet and Code, prin care SAP și Techsoup Europe vor susține evenimente de programare în 17 țări din Europa, printre care și România. Meet and Code este o inițiativă prin care tinerii au oportunitatea de a afla mai multe despre codare ca o alegere de carieră și despre cum funcționează lumea digitală. Dedicată tinerilor între 8-24 ani, inițativa Meet and Code își propune să îi introducă pe aceștia în lumea programării și a tehnologiei printr-o varietate de activități, precum hackathonuri, cafenele de codare și workshopuri.

###

Despre SAP

SAP, lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, este în centrul revoluției tehnologice și de business. În prezent compania are circa 350.000 de clienți, din peste 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală. SAP oferă companiilor expertiza necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale și o platformă de tip End-to-End care acoperă toate procesele de business din 25 de industrii.

SAP contribuie la simplificarea proceselor de business, oferindu-le companiilor posibilitatea de a utiliza date în timp real, pentru a anticipa, în prezent, tendințele clienților.

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 15 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluţiile SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 500 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.

 ###

 Notă către editori:

Pentru a viziona şi descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesaţi www.sap.com/photos . Pe această platformă puteţi găsi materiale foto la rezoluţie mare care pot fi utilizate în cadrul publicaţiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesaţi www.sap-tv.com . Pe acest site sunt accesibile video-uri care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteţi înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV. Urmăriţi SAP pe Twitter la @sapnews şi pe Facebook la www.facebook.com/pages/SAP-Romania.

Pentru clienţii interesaţi de produsele SAP: SAP România: tel: 031.225.2812