SAP şi Accenture vor dezvolta şi implementa extensii de soluţii de planificare bazate pe SAP S/4HANA

Noile soluţii vor ajuta la digitalizarea activității de aprovizionare prin îmbunătăţirea fluxului de materiale şi reducerea costurilor

București – Martie 2018 – SAP și Accenture vor dezvolta împreună extensii de soluţii de planificare în domeniul producției, bazate pe SAP S/4HANA. Această colaborare va spori capabilităţile soluției SAP S/4HANA şi va ajuta companiile din domeniul producției să își optimizeze rentabilitatea investiţiilor (ROI) prin lanţuri de aprovizionare digitale performante, care oferă vizibilitate în timp real.

Soluţiile dezvoltate de SAP și Accenture vor extinde capabilitățile de Demand Driven MRP cu funcționalități de planificare a cerinţelor pentru materiale (MRP) în cadru S/4HANA. Astfel, simulările de MRP vor fi mai rapide și mai simple și vor contribui la realizarea de analize și prognoze detaliate. Acestea vor cuprinde inclusiv probleme de capacitate, cerințe de componente pentru negocierile cu furnizorii, schimbările tehnice și evaluarea impactului modificărilor cererii sau întreruperii lanțului de aprovizionare. Aceste soluții vor lărgi portofoliul SAP de sisteme dedicate lanţului digital de aprovizionare şi planificare.

Echipa de experți ai Accenture va asigura cele mai bune practici, analize de planuri de afaceri și sprijin în implementare pentru a accelera adoptarea metodologiei Demand Driven MRP în rândul managerilor care gestionează activități de aprovizionare.

„Atunci când comandă produse, consumatorii se aşteaptă la un timp scurt de livrare şi la o flexibilitate mai mare din partea producătorilor, de aceea, companiile trebuie să își schimbe modul de abordare. Colaborând cu SAP la dezvoltarea acestor soluții şi combinând puterea soluției SAP S4/HANA cu expertiza în industrie şi cele mai bune practici ale Accenture, putem ajuta clienţii să devină companii agile, inteligente, care dețin mai mult control şi claritate asupra operaţiunilor lor”, a declarat Eric Schaeffer, Senior Managing Director Accenture.

„Credem că această colaborare va extinde portofoliul nostru de soluții comune bazate pe SAP S/4HANA. Împreună cu Accenture, ne dorim să oferim clienților noi capabilități de planificare, sprijinind în același timp vizibilitatea și reacția în timp real a lanțului de aprovizionare, de la un capăt la celălalt”, a menționat Hans Thalbauer, SAP Senior Vice President of Digital Supply Chain and IoT.

Inițiativa de a dezvolta și lansa împreună soluții noi bazate pe SAP S/4HANA a fost anunțată pentru prima dată de SAP și Accenture în ianuarie 2016.

###

Despre Accenture

Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care oferă o gamă largă de servicii și soluții pentru mediul de afaceri, de la strategie și consultanță, la digitalizare, tehnologie și procese operaționale. Combinând experiența unică și competențe complexe ce acoperă peste 40 de industrii și toate procesele de afaceri – susținute de cea mai mare rețea de livrare din lume – Accenture acționează la intersecția dintre business și tehnologie pentru a-și ajuta clienții să își crească performanța și să creeze valoare pe termen lung. Având peste 435.000 de angajaţi care deservesc clienți în mai mult de 120 de țări, Accenture inovează constant pentru a îmbunătăți modul în care lumea funcționează. Vizitează-ne la www.accenture.com.

 Despre SAP

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 378.000 de clienți, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile.

 Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 16 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 570 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.ro.