SAP achiziționează Contextor startup francez specializat în roboți software pentru automatizarea proceselor de business (RPA)

București – Noiembrie 2018 SAP, lider global în transformare digitală, a achiziționat compania Contextor SAS, un startup francez specializat în proiectarea și integrarea de roboți software pentru automatizarea proceselor de business (RPA), mutare ce va ajuta SAP să își extindă portofoliul SAP Leonardo Machine Learning.

#digitalizare #numailasalaptopdeschis

Tehnologia RPA dezvoltată de Contextor îi ajută pe utilizatorii programelor de business prin automatizarea sarcinilor repetitive și permite integrarea ambelor tipuri de RPA, attended și unattended, în multiple aplicații digitale. Până în prezent, clienții Contextor au implementat peste 100.000 de roboți de automatizare.

RPA va contribui la simplificarea interacțiunilor utilizatorului în interfațele aplicațiilor SAP și non-SAP. Soluția Contextor va fi integrată cu SAP Cloud Platform, tehnologia de Inteligență Artificială (AI) conversațională și capabilitățile de procesare a documentelor oferite de SAP Leonardo Machine Learning pentru a livra o soluție RPA inteligentă, pe care SAP își propune să o includă în soluțiile sale.

“Prin intermediul soluției de RPA dezvoltată de Contextor, organizațiile vor putea să obțină nivelul maxim de automatizare necesar pentru a deveni companii inteligente. Achiziția Contextor este un pas uriaș spre dezvoltarea capabilitaților SAP de automatizare a proceselor de business pe care le vom include în soluțiile noastre, începând cu SAP S/4HANA”, a declarat Markus Noga, Head of Machine Learing la SAP.

Integrarea de software RPA inteligent în soluția SAP S/4HANA va începe în prima parte a anului viitor. SAP intenționează să își automatizeze jumătate din procesele de business susținute de software-ul SAP ERP în următorii trei ani. Contextor, cu sediul în regiunea Parisului, Franța, a fost fondată în anul 2000 și s-a specializat în cercetarea și dezvoltarea de software RPA, livrând soluții inteligente, agile și eficiente de asistenți virtuali.

Despre SAP

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 404.000 de clienți, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 16 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 570 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.ro.