SAP și Google Cloud lansează competiția Circular Economy 2030

La concurs sunt invitați să participe antreprenorii sociali, inclusiv din România, și are un fond de premii de peste 200.000 de dolari

 București – Ianuarie 2019SAP și Google Cloud lansează Circular Economy 2030, o competiție globală dedicată antreprenorilor sociali care sunt invitați să-și prezinte ideile pentru soluții software bazate pe machine learning și analytics până pe 17 martie 2019. Proiectele trebuie să includă propuneri pentru crearea unei economii circulare în care consumul și poluarea sunt minimizate prin reciclare, refolosire, renovare și reparare.

Competiția a fost anunțată în cadrul World Economic Forum care a avut loc la Davos, Elveția, între 22 și 25 ianuarie 2019. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 17 martie, iar cei cinci finaliști vor fi anunțați în cadrul evenimentului Google Cloud Next Conference din 9 aprilie. Aceștia vor fi invitați să participe la un hackathon on-site pe 12 aprilie, la San Francisco, câștigătorul fiind premiat cu un cec în valoare de 100.000 de dolari și beneficii precum participarea la tabăra Startups’ Bootcamp organizată de Google Cloud și un program de mentorship one-on-one. Ceilalți patru vor primi câte 25.000 de dolari. Câștigătorii vor fi anunțați pe 7 mai la SAPPHIRE NOW.

Criteriile de departajare pentru modele de business propuse sunt originalitatea, viabilitatea, impactul potențial și inovația tehnologică. Fiecare propunere trebuie să includă un model de business viabil care să promoveze agenda SDG 12 lansată de Națiunile Unite și un plan de a utiliza soluțiile SAP și Google Cloud pentru a obține o idee originală scalabilă.

Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins, iar poluarea și deșeurile sunt minimizate. Un astfel de model economic poate genera 4.5 trilioane de dolari până în 2030.

Anul trecut, cererea de resurse la nivel global a fost de 1.7 ori mai mare decât cea pe care Pământul o poate susține într-un an. Conform Global Footprint Network, până în 2030, populația Terrei va avea nevoie de 2 planete pentru a face față consumului de resurse.

Ca parte a inițiativei Circular Economy 2030, SAP și Google Cloud colaborează cu experți în domeniul economiei circulare și dezvoltare sustenabilă din cadrul UN Environment, Fundația Ellen MacArthur, organizația WWF – World Wide Fund și rețeaua Global Partnership for Sustainable Development Data.

Mai multe detalii despre competiție AICI.

Despre SAP

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

 Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 16 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 570 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.ro.

https://newsroom.accenture.com/news/the-circular-economy-could-unlock-4-5-trillion-of-economic-growth-finds-new-book-by-accenture.htm

https://www.overshootday.org/