>

Cum sprijină SAP dezvoltarea economiei digitale post-pandemie

“Soluțiile digitale joacă un rol esențial în atenuarea impactului economic generat de criza COVID-19” consideră Diana David, Managing Director SAP România, într-un interviu acordat Transilvania Business.

Conduceți operațiunile SAP România relativ recent și veniți cu un background în soluții tech pentru sectorul public. Ce expertiză are SAP în sectorul public? Puteți oferi câteva exemple de sisteme dedicate?

Diana David: Cred cu tărie că soluțiile digitale joacă un rol esențial în atenuarea impactului economic generat de criza COVID-19. Situația actuală oferă României o oportunitate unică de a trece în economia digitală.

Echipa noastră din România lucrează cu mai mulți parteneri și consultanți români într-un adevărat ecosistem al economiei digitale și suntem încântați să investim în continuare în această direcție.

În ultimele șase luni, SAP este implicat în discuții avansate cu guvernele europene referitor la transformarea digitală și inițiativa UE de finanțare a acestor proiecte prin intermediul Fondului de Reziliență și Recuperare, cu accent puternic pe investițiile sustenabile și transformarea digitală a sectorului public. Fiind în contact permanent cu clienții noștri din sectorul public din întreaga lume, suntem foarte familiarizați cu prioritățile agendei digitale, pe care le-am adaptat și pentru România.

Din ce în ce mai multe instituții publice și agenții guvernamentale încep să înțeleagă necesitatea de a adopta o abordare centrată pe cetățean, mai ales în ultima perioadă, când pandemia de coronavirus a provocat o schimbare majoră în modul în care interacționăm între noi. În lunga sa istorie, SAP a ajutat multe instituții publice să devină organizații inteligente și le-a permis să-și deservească mai bine cetățenii.

Un exemplu recent este Oficiul Veniturilor Statului (OSR) din Queensland, Australia, care folosește capacitățile SAP Leonardo Machine Learning pentru a anticipa ce contribuabili vor avea intârzieri de plată a taxelor, cu un nivel de precizie mai mare de 70% – îmbunătățind, astfel, serviciile și rezultatele pentru contribuabili, personalul OSR , guvernul și statul Queensland în ansamblu.

Citește interviul integral aici.