>

SAP și Coldplay lansează o aplicație care ajută 5 milioane de fani să facă alegeri mai inteligente pentru planetă

SAP și Coldplay au lansat o aplicație specială pentru turnee, care măsoară emisiile de carbon ale fanilor pe măsură ce călătoresc spre și de la concertele live ale trupei, recompensându-i pe cei care aleg să utilizeze mijloace de transport cu emisii scăzute de carbon. Aplicația „Music Of The Spheres” vine în completarea eforturilor Coldplay de a face concertele live cât mai sustenabile posibil din punct de vedere ecologic. Printre altele, aceasta oferă celor peste 5 milioane de fani care participă la turneele trupei informații relevante despre cum pot alege cele mai eficiente măsuri din punct de vedere ecologic în deplasările lor.

Aplicația a fost testată pentru prima dată la spectacolele din America Latină ale trupei, în martie și aprilie. Potrivit declarațiilor Coldplay, participanții care au utilizat-o au redus cu 50% emisiile de carbon în călătoriile lor, comparativ cu fanii care au fost la ultimul turneu al trupei. Pe lângă asistență, stimulente și informațile eco-friendly oferite participanților, Coldplay va face livestreaming prin intermediul aplicației de la unul dintre spectacolele lor susținute în  Europa, din cadrul turneului. În dezvoltarea aplicației, care oferă fanilor o experiență imersivă, SAP a utilizat două dintre soluțiile sale best-in-class: SAP Business Technology Platform și SAP Cloud for Sustainable Enterprises.

Coldplay folosește, de asemenea, SAP Analytics Cloud pentru a obține informații despre amprenta de carbon cauzată de fanii care călătoresc, pe baza datelor capturate în aplicație, ceea ce va ajuta trupa să urmărească modul în care turneul compensează emisiile de carbon calculate.

Despre SAP

Strategia SAP este de a sprijini fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele să funcționeze la capacitate maximă: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților noștri în întreprinderi inteligente. SAP permite oamenilor și organizațiilor să aibă o perspectivă profundă asupra afacerii lor și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în fruntea concurenței. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată consuma software-ul nostru așa cum doresc – fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicații și servicii permite clienților din mediul de afaceri și public din 25 de sectoare de activitate la nivel global să funcționeze în mod profitabil, să se adapteze continuu și să facă diferența. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.com.

Notă pentru editori:

Pentru a previzualiza și descărca imagini de arhivă și fotografii de presă în format digital, vă rugăm să vizitați www.sap.com/photos. Pe această platformă, puteți găsi materiale de înaltă rezoluție pentru canalele dvs. media. Pentru a vizualiza reportaje video pe diverse teme, vizitați www.sap-tv.com. Folosind acest site, puteți încorpora clipuri video în propriile pagini web, puteți partaja clipuri video prin linkuri de e-mail și vă puteți abona la fluxurile RSS de la SAP TV.