>

SAP lansează SAP Datasphere pentru a simplifica gestionarea de date ale clienților – Parteneriate cu Collibra, Confluent, Databricks și DataRobot

București, 9 martie 2023 – SAP dezvăluie o serie de inovații semnificative în domeniul datelor, dar și parteneriate prin care clienții pot beneficia de acces neîntrerupt la informații critice, pentru a obține perspective noi și pentru a lua decizii mai bune de business. Astfel, SAP anunță lansarea SAP Datasphere, o nouă generație de soluții de management al datelor, care oferă utilizatorilor acces facil la date despre afacerea lor. Totodată, SAP lansează parteneriate strategice cu companii de top din domeniile AI și date – Collibra, Confluent, Databricks și DataRobot – pentru a îmbogăți SAP Datasphere și a permite organizațiilor să creeze o arhitectură unitară a datelor, care combină date SAP și non-SAP.

Accesarea și folosirea datelor prezente în sisteme și locații diferite, fie că este vorba de provideri de cloud distincți sau de furnizori de date separați, ce vin în prelungirea datelor existente deja în sediu au reprezentat întotdeauna sarcini complexe, nelipsite de provocări. Clienții erau nevoiți să extragă datele din sursele originale, iar apoi să le exporte către o locație centrală, pierzând contextul informațiilor pe parcurs, care putea fi recuperat doar cu eforturi manuale și cu proiecte dedicate de IT, care să se desfășoare permanent. Începând de acum, însă, SAP Datasphere ajută la eliminarea costurilor ascunse ale datelor, ajutând utilizatorii să-și creeze o arhitectură a datelor care oferă rapid informații utile, ale căror logică și context de business rămân intacte.

”Zona digitală devine, pe zi ce trece, tot mai diversă, cu o cantitate tot mai mare de date ce trebuie gestionate. Organizațiile au acces la multe oportunități de a inova cu ajutorul datelor, însă multe companii încă se străduiesc să transforme aceste informații în oportunități. Ce împiedică organizațiile să reușească este tocmai această creștere incredibilă a volumului de informații pe care le colectează și interpretează. Aceste activități consumă resurse importante și îngreunează procesul de luare a deciziilor, în schimbul unor câștiguri mici sau inexistente. Scopul SAP Datasphere este să reunească facil conținutul și contextul datelor de business, indiferent că sunt obținute prin sisteme SAP sau nu, astfel încât să susțină organizațiile care vor să se adapteze constant și rapid la un mediu de afaceri care evoluează constant. Datele integrate și interconectate oferă potențial aproape nelimitat  în privința îmbunătățirii prognozelor de business”, explică Alex-Luis Militaru, Head of SAP Business Technology Platform, SAP Central and Eastern Europe.

Ce noutăți aduce SAP Datasphere

Disponibilă începând cu azi, SAP Datasphere este noua generație a SAP Data Warehouse Cloud. Cu ajutorul acestei soluții, experții pot avea acces neîntrerupt și scalabil la date de business cruciale. Noua soluție oferă o experiență unitară pentru integrare și catalogare a datelor, modele semantice, depozitare a datelor, dar și crearea de seturi de date și virtualizarea acestora. SAP Datasphere ajută profesioniștii care lucrează cu date să trimită informații de business cu logică și context intacte, către toate departamentele ce au nevoie de acces la acestea.

SAP Datasphere folosește SAP Business Technology Platform, care prin securitatea bazelor de date, soluții de criptare și guvernanță oferă securitate sporită. Clienții care folosesc deja SAP Data Warehouse Cloud nu trebuie să parcurgă nicio etapă nouă sau să treacă prin vreun proces de migrare a datelor, SAP Datasphere fiind disponibil automat. Noile funcționalități includ catalogarea datelor, pentru descoperirea, managementul și guvernanța datelor, dar și pentru replicarea simplificată a informațiilor, astfel încât acestea să fie livrate în timp real. Totodată, modele noi de date păstrează contextul deosebit de important al acestora în aplicațiile SAP. Capacități suplimentare de integrare care vor conecta datele și metadatele din aplicațiile cloud SAP cu SAP Datasphere vor urma în viitor.

”Clienții SAP generează 87% din volumul comerțului global total, astfel că datele SAP sunt între cele mai valoroase active ale unei companii, fiind prezente în puncte critice ale organizației, de la producție la lanțurile de aprovizionare și de la departamentele financiare la cele de resurse umane”, declară Juergen Mueller, SAP Chief Technology Officer și membru al Consiliului Executiv. ”Dorim să ne sprijinim clienții care vor să facă un pas în direcția integrării datelor SAP cu cele non-SAP, obținute din aplicații și platforme terțe, pentru a oferi noi perspective și cunoștințe, dar și pentru a trece la o nouă etapă a transformării digitale.”

Messer Americas, o companie din industria gazelor industriale și medicale, prezentă în America de Nord și de Sud, a căutat o soluție simplă și sigură de accesare a datelor SAP și non-SAP, pentru a-și consolida procesele de decizie bazate pe date, dar și pentru a-și degreva departamentele IT, care se puteau concentra pe alte sarcini strategice. Cu ajutorul SAP Datasphere, Messer Americas a reușit să creeze o arhitectură modernă de date, care a păstrat contextul datelor de business existente.

”SAP Datasphere simplifică gestionarea datelor companiei noastre și avem încredere sporită în informațiile cu care lucrăm zilnic, pentru a putea răspunde mai bine nevoilor de business”, a declarat David Johnston, Chief Information Officer în cadrul Messer Americas. ”Avem posibilitatea de a răspunde mai rapid la schimbările de cerere și ofertă, astfel că ne administrăm mai bine stocurile, oferim suport mai bun clienților și ne optimizăm lanțul de aprovizionare.”

Noile parteneriate strategice ale SAP

SAP și noii săi parteneri vor ajuta sute de milioane de utilizatori din întreaga lume să ia decizii de business mai informate, având acces la cantități impresionante de date. Noii parteneri strategici ai SAP aduc expertize unice ale propriilor ecosisteme și permit clienților să combine datele pe care le au în moduri nemaiîntâlnite până acum.

”Toată lumea dorește acces la date SAP, astfel că parteneriatele cu diverși furnizori de tehnologie sunt absolut necesare pentru o strategie coerentă în privința datelor”, explică Dan Vesset, vicepreședinte al departamentului Data and Analytics Market Research din cadrul IDC Group. ”Organizațiile din prezent se află într-un context unde procesul obișnuit de gestionare a datelor înseamnă soluții multi-cloud, multi-furnizor și care folosesc date aflate la sediu sau în afara lui. Astfel, SAP inaugurează parteneriate cu o serie de parteneri de top, pentru a trata datele terțe cu maximă responsabilitate, astfel încât nevoile utilizatorilor să fie îndeplinite.”

Partenerii inițiali includ:

Collibra plănuiește o integrare personalizată cu SAP, astfel că utilizatorii vor putea realiza o strategie de guvernanță enterprise prin crearea unui catalog complet de date interconectat în întregul proces de gestionare al datelor, fie că e vorba de informații SAP sau non-SAP. Collibra ajută la descoperirea datelor sigure în cadrul oricărei organizații.

Confluent plănuiește o conexiune către platforma sa de streaming de date, permițând companiilor nu doar să aibă acces la date valoroase, dar și să le conecteze cu aplicații externe, totul în timp real. Soluția Confluent, bazată pe cloud, reprezintă o structură solidă pentru conceptul de date în mișcare – oferind un flux neîntrerupt și disponibil în timp real înspre și dinspre diverse surse ale unei organizații.

Databricks permite clienților săi ce folosesc Data Lakehouse, să integreze soluția cu SAP, astfel încât datele să fie transmise cu semantica intactă, oferind un progres în simplificarea procesului de gestionare al datelor.

DataRobot permite utilizatorilor să valorifice capacitățile de învățare automatizată multimodală alături de SAP Datasphere și să le furnizeze direct în structura de date proprie, indiferent de platforma cloud folosită.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina de anunț de pe blogul SAP.

###

Despre SAP

Strategia SAP este de a sprijini fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele să funcționeze la capacitate optimă: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților în întreprinderi inteligente. SAP oferă oamenilor și organizațiilor o perspectivă profundă asupra afacerilor și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în fața concurenței. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată consuma software-ul nostru așa cum doresc – fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicații și servicii permite clienților din mediul de afaceri și public din 25 de sectoare de activitate la nivel global să funcționeze în mod profitabil, să se adapteze continuu și să facă diferența. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.com.

###

Acest document conține declarații prospective, care sunt predicții, proiecții sau alte declarații despre evenimente viitoare. Aceste declarații se bazează pe așteptări, previziuni și ipoteze actuale, care sunt supuse unor riscuri și incertitudini care ar putea face ca rezultatele și efectele reale să difere în mod semnificativ. Informații suplimentare cu privire la aceste riscuri și incertitudini pot fi găsite în documentele noastre depuse la Securities and Exchange Commission, inclusiv, dar fără a se limita la secțiunea “Factori de risc” din Raportul anual 2022 al SAP pe formularul 20-F.

© 2023 SAP SE. Toate drepturile rezervate.

SAP și alte produse și servicii SAP menționate în acest document, precum și logo-urile lor respective sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale SAP SE în Germania și în alte țări. Vă rugăm să consultați https://www.sap.com/copyright pentru informații și notificări suplimentare privind mărcile comerciale.

Notă pentru editori:

Pentru a previzualiza și descărca imagini de stoc și fotografii de presă în format digital, vă rugăm să vizitați www.sap.com/photos. Pe această platformă, puteți găsi materiale de înaltă rezoluție pentru canalele dvs. media.

Pentru clienții interesați să afle mai multe despre produsele SAP:

Global Customer Center: +49 180 534-34-24

Numai în Statele Unite: 1 (800) 872-1SAP (1-800-872-1727)

Pentru mai multe informații, numai pentru presă:

Alex Vaught, +1 (206) 678-5712, alex.vaught@sap.com PT

Marcus Winkler, +49 6227-767497, marcus.winkler@sap.com CET

SAP Press Room; press@sap.com

Vă rugăm să luați în considerare politica noastră de confidențialitate. Dacă ați primit acest comunicat de presă în e-mail și doriți să vă dezabonați de la lista noastră de corespondență, vă rugăm să contactați press@sap.com și să scrieți Unsubscribe (Dezabonare) în linia de subiect.