>

Diageo, compania ce produce Guiness, J&B și Smirnoff, alege SAP pentru transformarea digitală

București, 24 mai 2023 – Diageo, compania internațională care produce băuturi precum Guinness, J&B sau Smirnoff, a anunțat că pornește un parteneriat pentru transformarea digitală alături de SAP și IBM. Noua inițiativă se va desfășura pe parcursul a cinci ani de zile și este cea mai importantă investiție în servicii și tehnologie demarată de către companie. Prin intermediul acesteia, Diageo își va putea îmbunătăți procesele în cele 180 de țări în care își desfășoară activitatea.

Compania activează și pe piața locală din 2008, iar în ultimii ani, România a devenit una dintre piețele-cheie din regiunea de sud-est a Europei, atât prin dimensiuni, cât și prin premiumizarea conținutului. Recent, în luna mai 2023, Diageo a extins dimensiunile hub-ului logistic de la Timișoara, cu peste 150%. Hub-ul deservește 10 țări din regiune.

Programul global va îmbunătăți semnificativ divizia IT a Diageo, prin folosirea unor procese intuitive bazate pe tehnologii de ultim generație. Acestea pot oferi mai multe informații prin care firma va putea să ia decizii mai eficiente și mai bune pentru business. Totodată, reziliența Diageo va fi sporită prin această transformare, într-un peisaj de afaceri în continuă schimbare. Va fi îmbunătățit și suportul pentru clienți, iar compania va avea sprijin pentru a se adapta la cerințele schimbătoare ale acestora.

Programul implică o tranziție la soluția RISE with SAP/4HANA Cloud, cu susținerea IBM Consulting. Implementarea de către Diageo a noului model bazat pe cloud va asigura simplificarea și susținerea infrastructurii sale IT într-un mod unificat.

Planul pe cinci ani va transforma operațiunile financiare și de business ale Diageo în mai multe moduri:

  • Soluții avansate pentru fluxul de lucru vor permite urmărirea comenzilor în timp real, la nivel global, astfel că vor fi facilitate interacțiunea cu clienții și suportul oferit acestora.
  • Prin tranziția la o singură platformă pentru operațiuni, Diageo își va simplifica modelul de suport tehnologic și departamentele de IT, astfel că va fi mai simplu pentru companie să facă afaceri și să evolueze într-o piață tot mai schimbătoare.
  • Programul va transforma și capacitățile de raportare a performanțelor obținute de către Diageo, astfel că firma va avea informații mai precise despre oportunitățile de comerț și de creștere.
  • Digitalizarea controalelor și conformității va face compania mai robustă și mai rezilientă, pregătind-o pentru schimbările din piață.

Lavanya Chandrashekar, CFO Diageo, spune că ”parteneriatul cu SAP și IBM demonstrează dorința noastră de a investi constant în transformarea digitală. Ne va oferi un grad sporit de agilitate în privința răspunsurilor date la cerințele clienților și ne va da acces la insight-uri valoroase. Totodată, vom avea posibilitatea de a susține creșterea companiei în timp ce vom fi mai eficienți în operațiunile zilnice.”

Ryan Poggi, Managing Director, SAP UK și Irlanda, afirmă că ”în prezent, succesul stă în navigarea cu succes pe un lanț de aprovizionare care nu mai are certitudinile de acum câțiva ani, în managementul volatilității de la nivel macroeconomic și în gestionarea cu succes a nevoilor în continuă schimbare ale clienților. Suntem onorați să avem acest parteneriat cu Diageo și să îi susținem în crearea unei companii mai reziliente, care îmbunătățește experiența clienților și care se poate adapta rapid la presiunile schimbătoare ale pieței.”

Rahul Kalia, Managing Partner, IBM Consulting, UK și Irlanda, declară că ”industria bunurilor de consum se străduiește să adreseze problemele apărute pe fondul inflației și a perturbărilor din lanțu de aprovizionare, în vreme ce rămâne concentrată pe furnizarea de produse și servicii excepționale către clienți. IBM se mândrește că este alături de Diageo și SAP, pentru acest proces de transformare digitală.”

###

Despre SAP

Strategia SAP este de a sprijini fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele să funcționeze la capacitate optimă: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților în întreprinderi inteligente. SAP oferă oamenilor și organizațiilor o perspectivă profundă asupra afacerilor și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în fața concurenței. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată consuma software-ul nostru așa cum doresc – fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicații și servicii permite clienților din mediul de afaceri și public din 25 de sectoare de activitate la nivel global să funcționeze în mod profitabil, să se adapteze continuu și să facă diferența. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.com.

Despre Diageo

Diageo este lider global în vânzarea de băuturi alcoolice, având în portofoliu o colecție impresionantă de branduri de bere și de spirtoase. Acestea includ Johnnie Walker, Crown Royal, whisky-urile J&B, Buchanan, votcile Smirnoff, Cîroc și Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray și Guinness.

Diageo este o companie globală, iar produsele noaste sunt comercializate în peste 180 de țări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa de la Londra, cât și la Bursa de la New York. Pentru mai multe informații despre Diageo, despre oamenii noștri, despre branduri și performanță, vizitați www.diageo.com. Vizitați resursa globală privind consumul de alcool cu moderație, www.drinkiq.com, pentru informații, inițiative și moduri de împărtășire a bunelor practici.

Celebrăm viața în fiecare zi, pretutindeni.

Despre IBM Consulting

IBM Consulting este catalizatorul transformării business-urilor. Cu o expertiză a industriei desfășurată în zone de strategie, design, tehnologie și operațiuni, am devenit partenerul de încredere pentru peste 3.000 dintre cele mai inovative și valoroase companii ale lumii. Cei peste 160.000 de consultanți lucrează în mod deschis, aducând laolaltă un set divers de voci, experiențe și tehnologii, precum Hybrid Cloud și AI pentru a accelera transformarea companiilor. Susținuți de către IBM Garage, metoda noastră de co-creație, oferim agilitate și scalabilitate în domeniul inovării, cu un ecosistem important de lideri tehnologici, pentru a oferi soluții la unele dintre cele mai complexe provocări. Colaborăm îndeaproape, facem schimb de idei și aplicăm inovații de ultimă oră pentru a oferi schimbări sustenabile și a reinventa modul în care se fac afaceri. Aflați mai multe la www.ibm.com/consulting.