Pepsi izbral SAP za optimizacijo operacij

Pepsi izbral mySAP Business Suite za podporo poslovanja prek ene platforme za rast in razvoj

LjubljanaSAP AG je objavil, da je korporacija PepsiCo, Inc. izbrala SAP, da bi izboljšali prvotno poslovanje, združitev operacij in standardizacijo procesov, ki vodi do povečanja učinkovitosti v vseh delih korporacije.

Izbira mySAP Business Suite bo PepsiCo omogočala skupno informacijsko platformo za učinkovite integriranje poslovne procese. Pepsi se pridružuje naraščajočemu številu podjetij, za šrioko potrošnjo, hrano in pijačo, ki uporabljajo prilagodljive SAP-jeve rešitve za doseganje konkurenčnih prednosti. Kot največje podjetje za proizvodnjo hrane in pijače na svetu, PepsiCo proizvaja, prodaja in trži svetovno znane znamke , kot so prigrizki Frito-Lay, pijača Pepsi-Cola, napitki za šport Gatorade, sokovi Tropicana in hrana Quaker. Za dosego največjih operativnih prednosti njihovega raznolikega poslovanja je podjetje iskalo ponudnika poslovnih rešitev, ki bo zagotavljal transparentne procese, obenem pa zadovoljeval specifičnim potrebam njihovega poslovanja.

Z mySAP Business Suite bo Pepsi lahko oblikoval nemotene procese distribucije in dostave, izboljšal planiranje in načrtovanje, povečal informacijsko vidljivost in izboljšal oskrbovalne verige. PepsiCo bo veljal vse rešitve iz družine mySAP Business Suite, ki bodo delovale na eni tehnološki in integracijski platformi SAP NetWeaver. Vpeljava novega sistema bo potekala več let, načrti za vpeljavo posameznih rešitev so že v teku.

“Prilagajanje eni sami platformi je odločilen korak k transformaciji našega poslovanja, kar bo pripomoglo k učinkovitosti v vseh naših poslovnih enotah in pripomoglo k uspehu naših blagovnih znamk,” je dejal Indra K. Nooyi, predsednik in finančni direktor korporacije PepsiCo. “SAP je spoštovan ponudnik rešitev za podjetja široke potrošnje in nam ponuja integrirano informacijsko tehnologijo in strokovno znanje pri poslovanju v naši panogi za zniževanje stroškov in doseganje naših ciljev za rast in organizacijsko učinkovitost.”

“PepsiCo je glavnih podjetij široke potrošnje na svetu in SAP je zelo vesel, da je lahko vzpostavil novo poslovno partnerstvo s tem zelo znanim in cenjenim vodilnim podjetjem,” je dejal predsednik SAP AG. “SAP nadaljuje z ciljem postati vodilen ponudnik rešitev za podjetja široke potrošnje. Veselimo se, da bomo lahko PepsiCo in podobnim podjetjem pomagali pri rasti in doseganju njihovih ciljev.”