SAP objavil svoje poslovne rezultate za drugo četrtletje in prvo polletje 2004

SAP AG je objavil svoje poslovne rezultate za drugo četrtletje in prvo polletje 2004, ki se je končalo 30. julija, 2004.

Ljubljana, Walldorf

Rezultati drugega četrtletja 2004

Skupni prihodki

Prihodki od prodaje programske opreme so znašali 497 milijonov evrov (2003: 431 mio EUR), kar predstavlja zvišanje za 15% glede na enako obdobje lani.

Prihodki od prodaje programske opreme so v ZDA narasli za 63% na 140 milijonov evrov (2003: 86 mio EUR). Ob enotnem tečaju so se prihodki povečali ta 70%.

Skupni prihodki so bili 1,8 milijarde evrov (2003: 1,6 mrd EUR), kar predstavlja porast za 9 % glede na 2003. Ob enotnem tečaju so se ti prihodki povečali za 11% glede na 2003.

Prihodki

Operativni prihodki so 391 milijonov evrov (2003: 340 mio EUR), kar predstavlja porast za 15% glede na lani.

Operativna marža je 22% kar predstavlja dvig za 1 odstotno točko

Čisti prihodki so znašali 249 milijonov evrov (2003: 219 mio EUR) oz. 0.80 EUR na delnico (2003: 0.71 na delnico), kar predstavlja porast za 14% glede na 2003.

Rezultati prvega polletja 2004

Skupni prihodki

Prihodki od prodaje programske opreme so v prem polletju znašali 867 milijonov evrov (2003: 783mio EUR), kar znaša dvig za 11% glede na enako obdobje lani. Ob enotnem tečaju so se ti prihodki povečali za 14%.

Skupni prihodki za prvo polovico leta so bili 3,3 milijarde evrov (2003: 3,2 mrd EUR), kar pomeni dvig za 6% glede na prvo polovico leta 2003.

Prihodki

Operativni prihodki za prvo polletje so bili 724 milijonov evrov (2003: 638 mio EUR) oz. 13% več kot enako obdobje lani.

“Uspešno odgovarjamo na trenutne trende v naši panogi. Stranke zahtevajo zanesljivost, finančno moč, inovativnost in širok spekter produktov. Sposobni smo zagotoviti vsem štirim zahtevam trga, obenem pa še naprej vlagamo v razvoj naših produktov in tehnologije,” je dejal Henning Kagermann, predsednik korporacije SAP.

Regija Amerika, posebej ZDA nadaljuje z pozitivnim poslovanjem tudi v drugem četrtletju: prihodki od prodaje programske opreme so narasli za 63% glede na lani. Podjetje verjame, da se bo trend naraščanja še povečeval. V regiji EMEA podjetje pričakuje počasno, vendar stabilno naraščanje poslovanja, v drugem četrtletju za 2% od prodaje programske opreme. Nemčija je drugi kvartal zaključila za 10% bolje kot prvega v letu 2004. Prihodki od prodaje programske opreme so se v regiji APA povečali za 19% glede na lani, kar pomeni še en uspešen kvartal, predvsem v Indiji in na Kitajskem. Japonska je izboljšala svoje rezultate, saj je povečala prihodke od prodaje programske opreme za 8% glede na drugo četrtletje lani.

Ključni dogodki v drugem četrtletju 2004

SAP je v drugem četrtletju sklenil vse glavne posle v regijah. V Ameriki z naslednjimi podjetji: Adobe System, Citrix, Massachusetts Mutual Life Insurance in Pepsi Co (vsi v ZDA), Petroflex Industria e Comercia (Brazilija). V regiji EMEA: Akzo Nobel (Nizozemska), Swarovski (Avstrija), Thyssen Krupp in Vodafone (Nemčija), Yves Rocher (Francija), Mediaset (Italija) in South African Post Office (Južna Afrika). V regiji APA: NEC Micro Systems, Cosmo Oil, Yokohama Rubber (Japonska), National Australian Bank (Avstralija), Hyundai Heavy Industries (Koreja), Shanghai Municipal Electric Power (Kitajska) ter Jet Airways in Tata Motors Indija).

SAP je priredil letne poslovne konference SAPPHIRE v ZDA (New Orleans), Avstraliji (Brisbane) in na Japonskem (Tokio). Na vseh treh konferencah je prisostvovalo več kot deset tisoč strank, potencialnih kupcev, partnerjev in strokovnjakov. Na številnih predavanjih je SAP predstavil svoje nove produkte in razvoj. SAP-jev NetWeaver, integracijska in aplikacijska platforma je bila v središču vseh treh konferenc.

SAP in IBM sta objavila strateško partnerstvo na področju rešitev in tehnologije za trgovinska podjetja. Korporaciji bosta na trg skupaj ponudili končno poslovno rešitev, ki bo omogočala uporabnikom hitrejši odziv na trgu s pomočjo SAP-jevih in IBM-ovih rešitev in tehnologije za trgovine.

SAP in Microsoft sta prav tako objavila sodelovanje in dolgoročno partnerstvo, predvsem na področju spletnih storitev ter na področju razvoja poslovnih rešitev naslednjih generacij. Obe podjetji bosta poglobili integracije med Microsoft® .NET in SAP NetWeaver™, svojima strateškima platformama, ki omogočata podjetjem, da pridobijo več iz obstoječih poslovnih rešitev.