SAP z novo strategijo vzdrževanja za vse svoje rešitve od leta 2004 dalje

SAP AG je objavil podaljšanje svoje strategije vzdrževanja 5-1-2, ki bo veljala za vse trenutne verzije rešitev mySAP Business Suite, ki tečejo na odprti in integracijski platformi SAP NetWeaver

Ljubljana, WalldorfStrategija vzdrževanja 5-1-2 je bila v začetku letošnjega leta objavljena skupaj z izidom rešitve mySAP ERP, in jasno določa razširjene možnosti vzdrževanje te rešitve, strankam pa tako ponuja model, ki omogoča boljše načrtovanje vzdrževanja programske opreme.

SAP se je za tako vzdrževanje za mySAP Business Suite odločil, ker želi poenostavtit in uskladiti dobave za vse mySAP rešitve in SAP NetWeaver . Tako lahko SAP-jeve stranke projekte nadrgadnje načrtujejo za 8 let naprej. Verzija rešitve mySAP ERP iz leta 2004 je bila prva rešitev, s katero je stranka pridobila tak način vzdrževanja. Zaradi njihovega pozitivnega odziva se je SAP odločil, da bo tako strategijo uporabil za celoten portfolio svojih rešitev.

“Vedno nas veseli, ko se ponudniki programske opreme odločajo, da strankam predstavijo jasen način vzdrževanja,” je dejal Brian Zrimsek, podpredsednik Gartner Research. “Stranke, veliko jih je takih, ki uporabljajo različne rešitve, potrebujejo jasno določen in dolgoročen načrt vzdrževanja in podpore, da lahko kar največ pridobijo iz svojih investicij v rešitve danes in v prihodnosti.”

Gledano naprej, SAP omogoča petletno standardno vzdrževanje, z možnostjo podaljšanja za dobo do treh let za nizko dodatno premijo. Posebej vzdrževanje 5-1-2 omogoča strankam naslednji način:

5 let standardnega vzdrževanja za standardno premijo za vzdrževanje na leto,
1 leto podaljšanega vzdrževanja standardna premija z dodatnima 2 odstotkoma letno in

2 dodatni leti podaljšanega vzdrževanja z standardno premijo in dodatnimi 4 odstotki na leto.

Po teh osmih letih, se začne vzdrževanje, ki je prilagojeno posamezni stranki, kar predstavlja enak način storitve z rahlimi izjemami. Vzdrževanje 5-2-1 zajema vse SAP-jeve rešitve iz leta 2004 in kasneje, ki tečejo na platformi SAP Netweaver.

Poleg rešitve mySAP ERP to velja tudi za mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM), mySAP Supplier Relationship Management (mySAP SRM), mySAP Product Lifecycle Management (mySAP PLM) in mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) ter nadgradnje za industrijske specifike.

“Z našo novo strategijo vzdrževanja svojim strankam obljubljamo podporo na dolgi rok, zanesljivost in delovanje SAP-jevih rešitev, ki jih uporabljajo,” je dejal Uwe Hommel, podpredsednik SAP Active Global Support. “Kombinacija dodatnega vzdrževanja in standardnega cikla izdajanja novih verzij je pomembna pomoč našim strankam, da znižajo svoje skupne stroške lastništva. Način vzdrževanja 5-1-2 je nadaljevanje programa podpore za največjo možno prilagodljivost in dolgoročnost rešitev za naše stranke.”