Team McLaren Mercedes izvaja procese za GP Formula 1 z rešitvami SAP-ja

SAP AG je objavil , da je Team McLaren Mercedes izbral SAP-jeve informacijske rešitve, da bi optimiziral inženiring in proizvodnje procese v svojem razvojnem oddelku motorjev Mercedes-Ilmor.

LjubljanaEkipa se je odločila za rešitev za majhna in srednja podjetja, mySAP All-in-One, ki jo bo vpeljala s pomočjo poslovnega partnerja itelligence. Z podporo rešitve želijo doseči integracijo vseh podatkov o oblikovanju, razvoju in proizvodnji v en sistem in tako izboljšati sodelovanje vseh projektnih skupin. Tak sistem bo omogočal vodenje, inženiring in nadzor v vsakem trenutku za več kot 5 tisoč komponent motorja. Podjetje želi doseči kvalitetnejši predstavo svojih motorjev in hitrejši razvoj inženirskih inovacij.

Team McLaren Mercedes ob vsakem tekmovalnem koncu tedna za GP Formula 1 uporablja šest motorjev. Vsak od njih lahko prenese 800 kilometrov največjih obremenitev z dveh dni testnih voženj, kvalifikacij in tekmovanja. Uspeh dirkalnika Mercedes-Benz je odvisen od hitrih sprejemanj odločitev, kateri del motorja nadomestiti, zamenjati, ponovno uporabiti, predelati ali zavreči. Hitra in učinkovita izmenjava podatkov o življenjskem ciklu komponent med razvojno in proizvodnjo skupino je tu bistvenega pomena. Da bi pri Mercedes-Ilmor dosegli želeno, so zamenjali obstoječi sistem, ki je na začetku zadostoval za 25 zaposlenih, z rešitvijo mySAP All-in-One, ki 500 zaposlenim nudi ustrezno informacijsko podporo.

„Uspeh Team-a McLaren Mercedes je odvisen od sposobnosti hitrega in konsistentnega razvoja, sestave in dobave naših produktov iz delavnice do dirkalne steze,“ je povedal Martin Whitmarsh, izvršni direktor pri Team McLaren Mercedes. „Z rešitvijo mySAP All-in-One bomo pridobili več časa za obdelavo informacij namesto, da zapravljamo čas z njihovim pridobivanjem. Z boljšo vidljivostjo in razpoložljivostjo informacij bodo naše projektne skupine bolje opremljene za inovacije in razvoj novih delov motorjev.“

Rešitev, ki jo je izbral Mercedes-Ilmor, omogoča prilagojene aplikacije za avtomobilska in inženirska podjetja in izhaja iz SAP-jeve rešitve mySAP PLM (Product Lifecycle Management).
Projektne skupine bodo imele s pomočjo mySAP All-in-One hitrejši dostop do integriranega portala podatkov o komponentah motorjev, od razvoja in proizvodnje v delavnicah do testiranja in dostave na različne lokacije tekmovanj po vsem svetu. Informacije, kot so testni podatki, status proizvodnje, zaloge in dobave bodo dosegljive v realnem času in od kjerkoli. Obenem omogočajo zanesljive analize o trpežnosti, učinkovitosti in servisiranju.

„SAP majhnim in srednjim podjetjem ponuja celovite poslovne rešitve, ki so prilagojene posebnim potrebam njihovega poslovanja in dajejo strankam konkurenčno prednost,“ je dejal Claus Heinrich, član izvršnega odbora SAP AG. „Poslovne rešitve za avtomobilski sektor so zmožne podpirati potrebe tudi posameznih oddelkov znotraj podjetij, kot je npr. Formula 1, kjer se dosežki merijo po času in natančnosti. Rešitev mySAP All-in-One pomaga Mercedes-Ilmor in Team McLaren Mercedes poenostaviti procese in njihovo vodenje.“
SAP je tesen partner Team-a McLaren Mercedes od leta 1997.