Nemška zvezna armada uspešno vpeljala SAP

Rešitev SAP for Defense & Security omogoča celovite logistične procese, učinkovito upravljanje s kadri in financami za obrambne organizacije po vsem svetu

LjubljanaSAP AG je objavil, da je nemška zvezna armada, Bundeswehr, ki vključuje nemške oborožene sile in civilno administracijo, uspešno vpeljala integrirano SAP-jevo rešitev SAP for Defense & Security za učinkovito upravljanje s kadri, financami in logistiko (vključno oskrbovalne verige in servisiranje). Nemški Bundeswehr se tako pridružuje vedno večjemu številu obrambnih organizacij in agencij v državah, kjer SAP-jevo rešitev že uporabljajo, npr. v ZDA, na Danskem, v Novi Zelandiji.
Rešitev SAP for Defense & Security omogoča načrtovanje, izvrševanje in dostop do podatkov od kjerkoli ter sodelovanje in podporo pri odločanju za borbene enote.
Kot izbrani ponudnik programske opreme za več kot 14 NATO članic, SAP na edinstven način zadovoljuje tehnološke zahteve obrambnih in varnostnih organizacij po vsem svetu.

SAP-jeva tehnologija je tudi osnova za standardno aplikacijo nemške zvezne armade, Standard Application Software Product Families (SASPF). Omogoča modernizacijo in zagotavlja vsestransko integracijo osnovnih logističnih in administrativnih procesov za podporo notranjih razvojnih operacij in razpršenih ERP sistemov. Bundeswehr je velik poudarek dal vidljivosti, dostopu in ažurnosti kritičnih informacij v posameznih obrambnih scenarijih.

Za doseganje teh izzivov, je Bundeswehr se je poleg SAP-jeve rešitve odločil tudi za SAP® Mobile Infrastructure, tehnologijo, ki omogoča poveljstvom na terenu izvrševati borbeno servisno podporo. Z SAP-jevo mobilno tehnologijo, lahko logistika in osnovni administrativni procesi tečejo neodvisno od centrale ali ostalih sistemov. Mobilni uporabniki lahko sinhronizacijo izvršijo, ko to želijo ali glede na operativno hitrost in s pomočjo taktičnih komunikacijskih sredstev.
Če se pokvari vojaško vozilo in poveljstvo zahteva servis, je odgovorno tehnično osebje opremljeno s prenosnimi računalniki, preko katerih enostavno proučijo problem, določijo zahtevane rezervne dele in locirajo najbližjo poveljstvo za popravilo. Rezervni deli so na lokaciji istočasno kot pokvarjeno vozilo, zato je popravilo hitro, vozilo pa se na teren lahko vrne v najkrajšem možnem času.

„Za uspeh projekta SASPF smo tesno sodelovali z SAP-jem, zato smo veseli rezultatov,“ je dejal general brigadir Hans Herbert Schulz Bundeswehra. „Naš skupni strateško razvojni projekt, vključno z mobilno tehnologijo, je bil ključni mejnik pri naši odločitvi za eno samo celovito rešitev SAP for Defense & Security. Rešitev povezuje operacije prek celotne organizacije, obenem pa omogoča načrtovanje in vodenje borbenih operacij.“

Uspešna vpeljava SAP-jevih rešitev in razvoj SAP-jeve mobilne tehnologije so rezultat strateškega partnerstva med SAP-jem in nemškim Bundeswehrom. Partnerstvo je razvilo specifično funkcionalnost, ki omogoča učinkovitost in prilagodljivost pri načrtovanju in izvršitvi logističnih in administrativnih procesih, obenem pa zadovoljuje zahteve misij na terenu z mobilno tehnologijo. V bližnji prihodnosti bo lahko nemška zvezna armada uporabila podporo razpršenega ERP sistema in SAP Mobile Infrastructure pri poveljevanju, kadrovanju, materialu in proračunu.

„Uspeh vojaških misij je pogosto odvisen od učinkovite uporabe različnih virov,“ je dejal upokojeni major John Barry iz ameriške U.S. Air Force, podpredsednik oddelka SAP for Defense & Security. „Integrirane SAP-jeve rešitve, ki jih uporablja Bundeswehr, omogočajo pripravljenost misij in boljši pretok informacij in znanja, tudi s pomočjo mobilnih operacij. Obenem bodo poveljniki na terenu imeli nenehen pregled virov, ki so na voljo.“