SAP ponuja novo storitev za zagotavljanje varnosti IT sistemov

LjubljanaSAP AG je objavil novo storitev, ki strankam omogoča, da povečajo varnost svojih SAP-jevih sistemov. Storitev, SAP Security Optimization, ponuja celovito ovrednotenje kritičnih varnostnih nastavitev po celotnem SAP-jevem sistemu za odkrivanje in odpravljanje možnih kritičnih točk in zmanjšuje tveganje nenadzorovanih vdorov.
Z povečanjem sestavljenih IT okolij in s tem povečano izpostavljenostjo skozi spletne povezave, so podjetja postala bolj dovzetna za varnostne zlome. Sistem, do katerega se je prej lahko dostopalo le znotraj podjetja, se odpira tudi navzven; za zaposlene, poslovne partnerje spletne trgovine in servisne storitve ter stranke je dosegljiv tudi preko spletnih strani.

Storitev SAP Security Optimization, dosegljiva na daljavo in večinoma avtomatsko, išče kritične točke v SAP-jevem sistemu podjetja – od aplikacij, do internetnih vhodnih vrat, vmesnikov s partnerskimi sistemi ter pooblaščenih uporabnikov. Stranka po eno in dvodnevnem vrednotenju dobi podrobno analizo varnostnih vrzeli in kritičnih točk ter akcijski načrt, kako reševati probleme. Priporočljive varnostne meritve lahko izdaja stranka sama ali s pomočjo SAP-jevih svetovalcev za varnost IT sistemov.

Izvajanje varnostnih meritev pri Fiat-GM Powertrain

Eden od prvih uporabnikov storitve za optimizacijo varnosti sistemov je Torinsko podjetje Fiat-GM Powertrain, skupno podjetje Fiata in General Motors za izdelavo motorjev.
Zaradi nedavne povezave finančnega poslovanja in procesov upravljanja z materialom znotraj programa „Formula One: SAP“, SAP-jeva varnostna kontrola je bila izvršena po združitvi popolnoma različnih okolij z ogromnim številom obstoječih aplikacij in strežnikov

Projektna skupina je takoj želela zanesljivo varnostno oceno, ki bi bila izhodišče za njihove najnujnejše potrebe. Brez kakršnih koli zadržkov je SAP-jeva varnostna skupina izvedla obsežno preverjanje. Kljub temu, da ni bilo presenečenj pri aplikacijskih prenosih, je preverjanje identificiralo uporabnike in celo svetovalce, ki naj ne bi več imeli dostop do SAP- jevega sistema. Istočasno so pripravili so tudi priporočila, kako naj administratorji za varnost ravnajo preventivno.
„Z dinamičnim razvojem IT okolja v podjetjih in povečani odprtosti do strank in poslovnih partnerjev se podjetja nenehno izpostavljajo novim izzivom glede varnosti sistemov,“ je povedal Sachar Paulus, vodja za zagotavljanje varnosti pri SAP AG. „Ker vemo, da so naše stranke obdelujejo kritične poslovne informacije, je za SAP varnost IT sistemov vedno zelo pomembna. SAP Security Optimization pomaga našim strankam utrditi njihove sisteme in varnostne kontrole, občutljive podatke in procese, ki so pomembne za uspešnost poslovanja.“

SAP Security Optimization je ena od storitev za stranke iz portfolia SAP Active Global Support, ki pomaga, da SAP-jeve storitve delujejo optimalno, izboljšujejo povratek investicij in znižujejo operativne stroške.

Za več informacij si oglejte SAP Security Optimization na SAP Service Marketplace

Za več informacij si oglejte SAP Security Optimization na SAP Service Marketplace: www.service.sap.com. Storitev lahko naročite preko SAP Service Catalog pod SAP Support Portal / Maintenance & Services / Service Catalog (izberite „SAP Solution Management Optimization“).