Iveco inovativno upravlja poslovne procese z SAP-jevimi rešitvami

LjubljanaSAP AG je danes objavil, da je Iveco, proizvajalec industrijskih vozil in podjetje v Fiat Group, vpeljal inovativne procese naročanja vozil in obemen okrepil prihodek s pomočjo edinstvene rešitve za vodenje, ki temelji na panožni rešitvi SAP for Automotive. Oblikoval je portal, ki omogoča uvoznikom in izvoznikom po vsem svetu, da lahko v vsakem trenutku naročajo vozila po željah svojih kupcev. Njihova oskrbovalna veriga je zato učinkovitejša in se skrajša na teden dni, napake naročanja pa se znižajo za 50 odstotkov.

Januarja, 2004, odkar v Ivecu 2 000 zaposlenih uporablja SAP-jevo programsko opremo, so dosegli globalizacijo svoje poslovne mreže z 23 proizvodnimi enotami, vključili so 250 trgovcev in več kot 5 000 dobaviteljev. Nekaj sto starih aplikacij so nadomestile SAP-jeve rešitve. Njihov cilj je bil izboljšati proces upravljanja s prihodkom na strani prodaje za več kot 150 tisoč vozil in 400 tisoč dizelskih motorjev vsako leto. Ključ do doseganja cilja je bil Ivecov integrirani pretok informacij na novem portalu za trgovce, ki je oblikovan z aplikacijo SAP Vehicle Manager, sestavnim delom rešitve SAP for Automotive.

“Naš portal, ki smo ga oblikovali z SAP-jem, je resnično prvi v avtomobilski industriji, ki postavi vozilo v središče naših nabavnih procesov, naše stranke hitro na voznikov sedež, nam pa omogoči hitrejše prihodke,” je dejal Mario Leone, podpredsednik pri Iveco in odgovoren za informatiko. “Z zaključenim SAP-jevim sistemom smo uspeli izboljšati globalno trgovsko mrežo, doseči hitrejše finančno poročanje in seveda zmanjšali napake pri naročanju in zapletenost poslovanja na vseh globalnih nivojih. SAP-jeve rešitve bodo še naprej bistvene pri uresničevanju poslovnih sprememb ter doseganju dobičkonosne rasti za Iveco.”

Nova rešitev povezuje vse informacije in procese tako, da je vsako naročilo, ki ga Iveco dobi, sedaj popolnoma pripravljeno za proizvodnjo vozila. Ko Ivecovi trgovci dostopajo do novega spletnega portala, lahko naročijo vozilo, ki je popolnoma prilagojeno in ga je mogoče proizvesti v Ivecovih tovarnah. Integracijska rešitev obenem omogoča uporabnikom v prodaji, proizvodnji in finančnih oddelkih popolno vidljivost naročil in tako pomaga znižati stroške, optimizirati skladiščenje in servisne storitve ter izboljšati roke dobave.

Da bi dodatno izboljšali storitve za svoje stranke, je Iveco v svoj portal vključil tudi aplikacije iz rešitve mySAP Customer Relationship Management, kot so SAP Interaction Center in SAP Warranty Management.

“Iveco jasno prikazuje strateško poslovno vrednost, ki jo lahko podjetje pridobi z SAP-jevimi integriranimi rešitvami za avtomobilsko industrijo, ” je dejal Claus Heinrich, član uprave pri SAP AG. “SAP for Automotive ponuja vrsto funkcionalnosti za avtomobilska podjetja, ki potrebujejo edinstvene poslovne mreže in učinkovito izvrševanje zaključenih procesov.”

O podjetju Iveco
Iveco je globalno podjetje, ki se ukvarja z proizvodnjo širokega nabora industrijskih vozil in motorjev. Strategija podjetja je ustvariti dobičkonosno rast z zadovoljevanjem potreb strank, trgov ter izboljševanjem tehnologije in konkurenčnosti svojih produktov. Varnost transporta, skrb za okolje in učinkovitost v cestnem prometu so zahteve trgov, ki dodatno zahtevajo tehnološko inovativnost in prilagodljivo podjetje. Z prihodkom več kot 9 milijard evrov letno, Iveco izdela več kot 140 000 industrijskih vozil in 420 000 motorjev na leto po vsem svetu. Zaposluje 31 000 ljudi in ima 49 tovarn v 19 državah, 15 razvojnih centrov in 843 trgovcev po vsem svetu.

SAP for Automotive
SAP for Automotive je panožna rešitev in združuje rešitve mySAP Business Suite z prilagojenimi funkcionalnostmi, ki pomagajo podjetjem v avtomobilski industriji povezovati inženirsko, proizvodnjo, prodajno in servisno vrednostno verigo. Z več kot 1 300 strankami v avtomobilski industriji rešitev SAP for Automotive podpira industrijsko specifične poslovne procese znotraj vseh tipov avtomobilskih podjetij, vključno z proizvodnjo delov, dobavitelji, prodajo in servisom. Zgrajena na odprti arhitekturi platforme SAP NetWeaver , rešitev SAP for Automotive pomaga podjetjem sodelovati z poslovnimi partnerji, nudi podporo strankam in pridobivati konkurenčno prednost z prilagajanjem današnjim dinamičnim poslovnim zahtevam.