SAP bo ustanovil razvojno raziskovalni center na Madžarskem

SAP Labs Budapest bo zaposlil okoli 300 visoko kvalificiranih strokovnjakov za nadaljnji razvoj in inovativnost rešitve mySAP Supply Chain Management

BudimpeštaSAP AG je danes sporočil, da bo odprl nov razvojno raziskovalni center na Madžarskem. SAP Labs Budapest, ki bo uradno začel delovati maja letos, danes zaposluje 50 ljudi, do konca leta 2006 pa nameravajo zaposliti skupaj 300 strokovnjakov. Kot del SAP-jeve strategije globalnega razvoja, se vsak center osredotoča le na eno področje. V tem, desetem SAP-jevem centru bo poudarek na inovativnosti na področju rešitev in aplikacij za oskrbovalne verige (SCM).

“Raziskave, razvoj in inovativnost so pri SAP-ju zelo pomembne za uspešnost poslovanja naših strank in za sam SAP,” je dejal Claus Heinrich, član uprave pri SAP AG. “Ključna naloga SAP Labs Budapest bo nadgrajevanje funkcionalnosti naših aplikacij na področju oskrbovalnih verig, ki pomagajo podjetjem, da povezujejo svoje dobavitelje in stranke v prilagodljive oskrbovalne verige. Na podlagi obsežnih ocen o lokaciji centra, je bila Madžarska enostavna izbira, imajo znanje o poslovnih procesih, infrastrukturo in ugodno gospodarsko okolje.”

SAP Labs Budapest bo integralni del SAP-jeve razvojne mreže in tretji razvojno raziskovalni center v Evropi. V letu 2004 je SAP investiral več kot milijardo evrov v raziskave in razvoj, od tega približno 70 odstotkov v Evropi. Centri SAP Labs podpirajo SAP s svetovno najboljšimi IT strokovnjaki in tesno sodelujejo z visoko tehnološkimi skupinami po svetu. Nudijo podporo lokalnim in globalnim trgom, razvijajo najboljše rešitve ter SAP-ju strankam in partnerjem prinašajo inovacije in konkurenčnost.

Trenutno ima SAP AG centre še v nemškem Walldorfu; v Palo Alto v Kaliforniji, ZDA; v indijskem Bangaloreju; na Japonskem v Tokiu; v Sophia Antipolis v Franciji; v bolgarski Sofiji; v Montrealu v Kanadi; v Tel Avivu v Israelu in; Shanghai-u na Kitajskem.

“Vlada podpira takšna podjetja, ki so se že izkazala na Madžarskem,” je dejal Dr. János Kóka, madžarski minister za gospodarstvo in transport.“Taka podjetja v državo prinašajo kapital in visoko kvalificirana delovna mesta za madžarske strokovnjake.”