SAP o viziji rešitev za oskrbovalna podjetja nove generacije

Več kot 180 oskrbovalnih podjetij na konferenci na Dunaju.

LjubljanaSAP bo na največji konferenci za oskrbovalna podjetja z naslovom 5. SAP International Utilities Conference 2005, ki se bo začela jutri na Dunaju, oskrbovalnim podjetjem predstavil svojo vizijo nove generacije rešitev za oskrbovalna podjetja. Na tridnevnem dogodku SAP pričakuje več kot 1 100 udeležencev; 180 podjetij iz vse Evrope, kjer bo govora o uporabi informacijske tehnologije v oskrbovalnih podjetij in prilagajanje poslovnih procesov na tržne spremembe danes in v naslednjih letih.

SAP-jeve stranke, kot so francoski EDF Group, nemška podjetja EnBW AG, E.ON Kraftwerke GmbH, E.ON Ruhrgas AG, RWE Energy AG in Vattenfall Europe AG; ameriška Energy East Corporation in OG&E Electric Services; kanadsko podjetje GazMetro Limited Partnership; National Grid Transco PLC iz Velike Britanije; PowerCor Australia; ruski Belgorodenergo in še 30 strank bo govorilo o njihovih izkušnjah z rešitvami SAP for Utilities in kako jim pomagajo izkoriščati tržne trende, kot so deregulacija, optimizacija stroškov, varnost oskrbovanja, in koristnost uporabe informacijske tehnologije.

<h3<Nova generacija rešitev za oskrbovalna podjetja

Da bi bila oskrbovalna podjetja lahko bolj učinkovita in prilagodljiva novim zahtevam, je SAP razvil novo generacijo rešitev, kjer združuje panožno prilagojene rešitve z novo tehnološko platformo SAP NetWeaver; torej nov aplikativen pristop in enostavno integracijo. Gre za kombinacijo arhitekture programskih rešitev, aplikacij in tehnologije, ki izkoriščajo spletne storitve. Prednost je v hitri in raznoliki nadgradnji novih aplikacij in rešitev za hitro prilagajanje različnim trgom.

Podpora zahtevam deregulacije in novim tržnim spremembam

SAP-jeve rešitve za oskrbovalna podjetja odgovarjajo na nove trende trga, zahteve deregulacije, organizacijske spremembe, spremembe poslovnih procesov in IT sistemov.
Do leta 2007 morajo oskrbovalna podjetja v EU in drugje po svetu poslovanja ločiti procese, kot so proizvodnja, distribucija in prodaja. Podjetja bodo lahko konkurenčna le z informacijsko tehnologijo, ki podpira nove poslovne procese in omogoča zanesljive, enostavne prenose podatkov do drugih IT sistemov.

SAP, vodilni svetovni ponudnik programske opreme, je razvil potrebne specifične rešitve za oskrbovalna podjetja, s katerimi podjetja lahko upravljajo s podatki znotraj in zunaj podjetja, npr. dobava, usklajevanje porabe in plačevanje, glede na zahteve lokalnih trgov. Poleg tega SAP for Utilities omogoča tudi analitiko in splošno upravljanje podjetij.

“SAP ima najboljšo platformo, najboljši vpogled v panogo oskrbovalnih podjetij in najtrdnejšo vizijo vodenja kritičnih procesov danes in v prihodnosti,” je povedal Klaus Heimann, podpredsednik oddelka Utilities pri SAP. “SAP prinaša koristi oskrbovalnim podjetjem že danes in pomaga strankam pri novih poslovnih izzivih. Rešitve SAP for Utilities bodo pomagale našim strankam delati nove stvari na nov način in izkoristiti ovire v dobičkonosne priložnosti.”

Najpomembnejša konferenca za oskrbovalna podjetja na svetu

Na 5. SAP International Utilities Conference 2005, ki bo na Dunaju potekala od 23. do 25. februarja, bo združila več kot 180 oskrbovalnih podjetij iz 45 držav. Udeleženci si bodo lahko ogledali predstavitve SAP-ja in strank, se udeležili izobraževalnih delavnic in demonstracij produktov; vse bo osredotočeno na potrebe podjetij, ki oskrbujejo z elektriko, plinom in vodo. Teme vključujejo tudi funkcionalnosti ERP sistema, kot so finančna analitika, strateško vodenje, upravljanje odnosov s strankami, učinkoviti klicni centri in druge storitve za stranke. Govora bo tudi upravljanju z energijo, rasti poslovanja z pospeševanjem prodaje in storitev.


SAP for Utilities

SAP for Utilities je set rešitev, ki pomagajo podjetjem vseh velikosti, ki oskrbujejo z vodo, elektriko, plinom, da lahko poslujejo učinkovito na deregulativnih trgih, povečujejo produktivnost in dobičkonosnost. Z 950 strankami v 70 državah SAP ponuja, kar noben drug ponudnik ne zmore: upravljanje vseh kritičnih poslovnih procesov za lažje odločanje, vidljivost poslovanja in hitro odzivanje na tržne spremembe. SAP for Utilities omogoča strateško upravljanje prek vseh oddelkov in vseh osnovnih procesov; odnosi s strankami, finance, zaračunavanje, upravljanje s podatki, prodaja in servis. Rešitve, ki temeljijo na odprti platformi SAP NetWeaver, pomaga podjetjem, da povežejo druge in obstoječe sisteme, omogočajo sodelovanje s partnerji in hitro prilagajanje notranjih in zunanjih procesov s SAP-jevimi rešitvami za mobilno poslovanje.