Retek se strinja s ponudbo SAP-ja za svojo delnico

SAP AG in Retek Inc. sta danes skupaj objavila, da je SAP-jeva podružnica v ZDA, SAP America zvišala ponudbo na 11 USD za delnico v gotovini; in da je Izvršni odbor podjetja Retek prijateljsko priporočilo delničarjem podjetja, da ponudbo sprejmejo.

WalldorfSAP America in Retek sta podpisala dopolnilo k združitveni pogodbi, kjer sta uskladila pogodbeno ceno iz 8,50 USD na 22 USD. Tako se je končna ponudba iz 15 milijonov USD zvišala na 25 milijonov USD. Vsi ostali deli pogodbe so ostali nespremenjeni.

“Verjamemo, da je ponudba SAP-ja dobra kupčija za delničarje podjetja Retek, in naš izvršni odbor jim je prijateljsko priporočil, naj ponudbo sprejmejo” je povedal Marty Leestma, predsednik in izvršni direktor podjetja Retek.

Retek, z sedežem v Minneapolisu, razvija integrirane aplikacije za trgovska podjetja in ene najboljših rešitev v tej panogi za več kot 200 strank v več kot 20 deželah po vsem svetu. Z prihodkom 172,2 mio USD v letu 2004 in okoli 525 zaposlenimi ima Retek podružnice še v Atlanti, Londonu in Melbournu.

“SAP je nesproni vodilni ponudnik poslovnih aplikacij v ZDA in globalno. Trgovska panoga je SAP-jeva strateška usmeritev in imamo mnogo let izkušenj pri razvoju in zagotavljanju poslovnih rešitev za trgovsko panogo,” je povedal Léo Apotheker, predsednik in član uprave pri SAP AG. “Imamo več kot 2 400 strank v trgovski panogi, vključno z vodilnimi podjetji, kot so The Body Shop, Limited Brands in J. Crew. Sodelovanje med SAP-jem and Retkom bo omogočila podjetjem po vsem svetu poglobiti znanje o poslovanju v panogi, ki ga ne bodo mogli dobiti do drugih ponudnikov.”

“Stranke lahko pri SAP-ju izbirajo bazo podatkov – stranke niso omejene le na enega ponudnika baz podatkov. Še več, z našo integrirano platformo SAP NetWeaver lahko ponudimo naših trgovskim strankam enostavno integracijo in poslovno procesno platformo jasen in določen načrt za naslednje poslovne rešitve,” je nadaljeval gospod Apotheker.

SAP bo dopolnil svojo ponudbo za nakup in dodal omenjen spremembe. Enako bo Retek dopolnil svoje izjave. Ponudba bo zapadla ob 12 uri v Petek, 1 aprila, 2005, razen če ne bo dodatno podaljšana. SAP izjavlja, da je to njegova zadnja in najboljša ponudba podjetju Retek.