SAP pomaga Capiti pri izvajanju zavarovalniških storitev

Vodilni ponudnik poslovnih storitev na trgu zavarovalništva v Veliki Britaniji je vpeljal rešitev SAP for Insurance

LondonSAP AG in CAPITA Insurance services (Capita) sta danes objavila, da je največje podjetje v Veliki Britaniji, ki zagotavlja poslovno podporo na področju zavarovalništva – Capita, uspešno uporablja SAP-jevo specializirano poslovno rešitev za povečano učinkovitost njihovih storitev strankam. Capita je prvo podjetje v Veliki Britaniji, ki je na področju zavarovalništva uvedlo SAP-jevo specializirano rešitev upravljanja z zahtevki, ki se nanašajo na škodne primere (Claims Management). Rešitev, ki je del SAP-jeve panožne rešitve SAP for Insurance, so uspešno uvedli v kratkem času, šestih mesecev.
SAP-jeva rešitev dopolnjuje investicijsko strategijo Capite, katere cilj je, strankam omogočiti uporabo inteligentnih rešitev znotraj zavarovalniške panoge.

“Z vpeljavo SAP-jeve programske rešitve smo uspeli zvišati učinkovitost, tako v smislu poslovanja s strankami, kakor tudi na področju stroškovne učinkovitosti “je povedal Sal Laher, direktor IT področja pri Capita Insurance Services. “Prilagodljivost SAP-jeve rešitve SAP Claims Management nam omogoča enostavno prilagajanje procesa obdelave škodnega zahtevka individualnim zahtevam strank. Capita je prvo podjetje v Veliki Britaniji na področju zavarovalništva, ki je uvedla tak sistem. SAP-jeva rešitev nam zagotavlja, da obravnavamo škodne zahtevke strank kar se da hitro in zanesljivo, s čemer postavljamo nove standarde v tem segmentu zavarovalniške panoge.”

Glavni cilj Capite pri uvedbi SAP-jeve rešitve je bil pospešiti izvajanje procesa obdelave škodnih zahtevkov z zagotavljanjem večje razpoložljivosti informacij, ki so potrebne za ta zavarovalniški poslovni proces.
Platforma SAP NetWeaver in rešitev SAP for Insurance podjetju Capita omogočata zbirati informacije z dodano vrednostjo prek različnih strankinih portalov ter oblikovanje podatkovnega skladišča za dodatne upravljalske informacije. Z SAP-jevo aplikacijo Claims Management je Capita pridobila integrirano rešitev, s katero lahko boljše upravljan z naraščajočimi raznovrstnimi zahtevki strank ter boljši pregled nad njimi ob manjših stroških ter čakalnih dobah za stranke.

Zaposleni pri Capiti so pridobili integrirano pisarniško orodje, s katerim lahko upravljajo s podatki v vseh fazah procesov. Prav tako so jim pri delu v veliko pomoč odlična orodja za upravljanje odnosov s strankami (CRM) in poslovne inteligence (Business Intelligence), s pomočjo katerih lahko na lažji način zbirajo, analizirajo in upravljajo z informacijami, ki so potrebne za učinkovitejše reševanje škodnih zahtevkov. SAP-jeva rešitev omogoča Capiti, da podpira poslovni proces obdelave škodnih zahtevkov od prijave do njihove rešitve.

“SAP pomaga vodilnim v zavarovalnicah, kot je Capita Insurance Services, da pridobijo specifična zavarovalniška znanja ter znanja o odnosih s strankami z namenom, da ostanejo vodilni v svoji branži” je povedal Leo Schneider, podpredsednik oddelka SAP IBU Insurance.
„Rezultati uvedbe naše rešitve so hitro vidni“, dodaja Leo Schneider. “SAP for Insurance zavarovalnicam zagotavlja strateško podlago za uspešno poslovanje na dolgi rok.«