SAP potrjuje vodilno vlogo IT ponudnika za trgovinsko panogo

SAP ne bo zvišal ponudbe, Retek zaključuje pogajanja

WalldorfSAP AG je danes objavil, da ne bo zvišal ponudbe za nakup podjetja Retek Inc., ki bo zaključilo pogajanja. Kot je omenjeno v prejšnji izjavi za javnost, je SAP-jeva ponudba 11 USD za delnico zadnja in najboljša.

“ Za SAP ostaja trgovska panoga strateška,” je komentiral Henning Kagermann, izvršni direktor SAP AG. “Kot zanesljiv investitor je SAP zavaroval svoj nakup. Ugotovili smo, da tako naši delničarji, kot delničarji Retka ne bi pridobili z dražbo, ki bi le še povečala nakupno ceno in dolgoročno ne prinesla nakupne cene, ki smo jo pripravljeni plačati. Z 2400 strankami v trgovski panogi smo vodilni svetovni ponudnik rešitev za to panogo in bomo lahko uspešno premagovali izzive tega tržnega dela. SAP še naprej ostaja vodilni v poslovnih aplikacijah po vsem svetu in v ZDA in nenehno pridobiva tržni delež v primerjavi s konkurenco v zadnjih dveh letih, tako globalno, kot v ZDA.”

“SAP je svojo vodilno mesto v trgovinski panogi pridobil s pomočjo strank, ki so se odločile za strateško vrednost naših rešitev in za naše znanje o panožno specifičnih procesih. Najboljši način, da obdržimo vodilno mesto je tako, da še naprej prinašamo dodano vrednost našim strankam. Priskrbeli smo vire in partnerstva, s katerimi lahko ostanemo vodilni v panogi; strankam omogočamo nenehne inovacije in jim pomagamo obvladovati stroške in zagotavljati rast.”

“Ker trgovska podjetja za svoje poslovanje nenehno uporabljajo standardne poslovne pakete za rast in pridobivanje konkurenčne prednosti, stranke zato želijo jamstvo, da bodo njihove investicije v aplikacije zaščitene in želijo sodelovati s ponudniki, ki razumejo njihove potrebe,” je nadaljeval Kagermann. “S pomočjo platforme SAP NetWeaver in z našimi rešitvami svojim strankam lahko ponudimo priložnosti za nove strategije in procese, povečanje prilagodljivosti in boljše storitve strankam.”

SAP umika svojo ponudbo in vse prej kupljene delnice bodo vrnjene.