Accenture in SAP predstavila rešitev za upravljanje škodnih primerov (Claims Management ) za srednje velike zavarovalnice

Prednastavljena rešitev lahko občutno skrajša čas uvajanja

Boston, Mass.Accenture in SAP America, Inc., ameriška podružnica SAP AG sta predstavili prednastavljeno rešitev za upravljanje škodnih primerov z namenom pomagati srednje velikim zavarovalnicam zmanjšati stroške, tveganja in času uvedbe rešitve za reševanje škodnih primerov. Rešitev sta skupaj razvila Accenture in SAP.

V novi rešitvi so združena Accenture-ova strokovna znanja s področja obdelave škodnih primerov ter SAP-jeve dolgoletne izkušnje na področju programske opreme, kar je bistvenega pomena za izboljšanje poslovnega procesa predvsem s stališča zmanjševanja operativnih stroškov in večjega zadovoljstva strank. Rešitev združuje Accenture-jeve poslovne scenarije, vmesnike na sisteme ki pokrivajo osnove zavarovalniške rešitve ter storitve uvajanja. Vse skupaj je povezano z SAP-jevo rešitev za upravljanje škodnih primerov, ki se nadalje povezuje še z drugimi poslovnimi področji zavarovalništva.

Ker je del rešitve prednastavljen, se lahko nekatere elemente premoženjskih in avtomobilskih škod uvede hitreje in enostavneje kot rešitve, pri katerih je potrebno vse nastavitve opraviti individualno, pisano stranki na kožo. Prednastavljena rešitev, ki vsebuje “najboljše prakse “ iz področja upravljanja s škodnimi primeri, je mogoče uvesti tudi v do 50% krajšem času kot je navadno potrebno, seveda odvisno od zahtev ter kompleksnosti poslovnega procesa v posamezni zavarovalnici.

SAP –jeva rešitev za upravljanje škodnih primerov Claims Management je vodilna rešitev na trgu aplikativne programske opreme, ki podpira celoten proces upravljanja s škodnimi primeri, od prijave škode,finančne prejeme in izplačila, škodno analitiko in poročanje kot tudi odnose z različnimi dobavitelji ter odkrivanje prevar, pravne primere, ter zaključevanje in arhiviranje škodnih primerov. SAP-jeva rešitev skrajšuje čas obdelave škodnega primera, izboljšuje produktivnost ,skrajšuje ročno obdelavo ter odpravlja večino odvečnega in nepotrebnega dela zaposlenih v procesu.

“Prednastavljena rešitev za upravljanje škodnih primerov omogoča srednje velikim zavarovalnicam, da uvedejo najprimernejšo rešitev za svoje podjetje po ceni, ki si jo glede na svoj položaj na trgu lahko privoščijo” je povedal Colin Davies, partner Accenture’s Financial Services Solution Group v ZDA. “Rešitev predstavlja močno strateško zvezo med SAP-jem in Accenture-m na področju finančnih storitev, kar je ob izkušnjah, ki jih ima Accenture na tem področju, zagotovilo za uspešno sodelovanje tudi v bodoče..”

“Skupaj z Accenture-om smo prisluhnili zavarovalnicam pri problemih, ki jih imajo na področju upravljanja škodnih primerov in jim pripravili rešitev, ki lahko s primerno ceno, prednastavljenimi rešitvami ter skrajšanim časom uvajanja prinese merljive rezultate že v roku šestih” je povedal Peter MacPherson, podpredsednik, Insurance business unit, SAP America, Inc. Nova rešitev je na voljo v ZDA.