Indigo Books & Music Inc. optimiziral svoje storitve za stranke in poslovne operacije z SAP-jem

Vodilni kanadski trgovec nadomestil obstoječi IT sistem z rešitvijo SAP for Retail za nadzor premoženja, izboljšavo poslovnih procesov in zniževanje stroškov.

TorontoSAP Canada Inc., podružnica korporacije SAP AG, je objavil, da je največji kanadski prodajalec knjig, Indigo Books & Music Inc. uspešno vpeljal novo integrirano rešitev, ki temelji na panožni rešitvi za trgovinska podjetja, SAP for Retail. Tako so poenotili poslovanje, standardizirali procese in povečali učinkovitost v vseh trgovinskih operacijah. V kombinaciji z rešitvami mySAP Business Suite in širokim setom integriranih rešitev za trgovine je Indigo dobil pravi produkt za pravo ceno ob pravem času, obenem pa na splošno znižal stroške svojega poslovanja. Rešitev je vpeljana v številne trgovine in skladišča podjetja Indigo; 88 super marketih in v več kot 170 trgovin in v njihovo spletno trgovino.

“Naša odločitev za SAP-jeve rešitve je velik korak k preoblikovanju našega poslovanja,” je dejal Doug Caldwell, vodja informatike pri Indigo Books & Music Inc. “SAP for Retail nam prinaša mnogo večjo učinkovitost v naših trgovinskih operacijah, znižuje stroške lastništva IT in nam pomaga dosegati naše cilje rasti in organizacijske učinkovitosti. Z SAP-jevimi rešitvami imamo pod nadzorom kritične poslovne procese, kot so upravljanje s premoženjem, načrtovanje, in dopolnjevanje zalog. Tako se lahko podjetje osredotoča na odlično kakovost izbora ponudbe in storitev za naše stranke.”

Uspešna uporaba SAP-jevih rešitev v podjetju povečuje učinkovitost in znižuje stroške, kar je pomemben del poslovanja trgovinskih podjetij, ki želijo doseči odličnost ponudbe za svoje stranke. Indigo Books & Music Inc., SAP-jeva stranka že od leta 2002, je vpeljala celoten nabor SAP-jevih osnovnih aplikacij in specializirane aplikacije rešitve SAP for Retail, vključno z razporejanjem in planiranjem blaga, načrtovanjem promocij, analitičnim poslovanjem in financami.

Vsak dan podjetje Indigo upravlja z od 70.000 do 100.000 naslovi knjig v vsakem trenutku v svojih največjih trgovinah in okoli 25.000 naslovi v svojih manjših trgovinah. Če dodamo še promocije in sezonsko ponudbo, se skupna številka v vseh trgovinah poveča na desetine milijonov, kjer s pomočjo SAP-jevih rešitev zagotavljajo razpoložljivost zahtevanega blaga.

“Za Indigo je ustrežljivost do strank največja prioriteta, osnova za uspeh je zagotoviti pravi blago za najboljšo ceno takrat, ko stranka želi kupiti,” je dejal Robert Courteau, predsednik in direktor SAP Canada Inc. “SAP-jeva rešitev za trgovinska podjetja omogoča vsak korak v vrednostni verigi podjetja Indigo; od načrtovanja, do lociranja in razpoložljivosti blaga, in seveda ugoditi vsem željam svojih kupcev.”