SAP s programom ESA pomaga podjetjem razvijati storitveno usmerjeno arhitekturo

Nov program za prilagoditev na storitveno usmerjeno arhitekturo ponuja podjetjem poseben pristop po korakih za boljše prilagajanje poslovanju in IT strategijam

LjubljanaSAP s strategijo pomoči strankam, ki želijo razviti svoje IT sisteme v t.i. storitveno usmerjeno arhitekturo (Service-Oriented Architecture – SOA), objavlja nov program, ki združuje programsko opremo in storitve, s katerim podjetja lahko izboljšajo svojo IT okolje in se tako enostavno odzivajo na poslovne izzive. SAP-jev prilagoditveni program Enterprise Services Architecture (ESA) je pristop, ki po korakih pomaga podjetjem uvajati strateške spremembe k SOA arhitekturi za potrebe posameznih podjetij.

Podjetja so danes pod nenehnim pritiskom, da vpeljejo prilagodljivo IT infrastrukturo, ki lahko neprekinjeno podpira spremembe poslovnih procesov in inovacije. SAP-jev program za Enterprise Services Architecture, prvič objavljen leta 2003, nagovarja te potrebe tako, da ponuja podjetjem načrt za boljše povezovanje poslovanja in informacijske tehnologije s pomočjo storitveno naravnanih poslovnih rešitev in prilagodljive IT infrastrukture. Prilagoditveni program ESA podjetjem danes pomaga enostavno oblikovanje ali vpeljavo t.i. ESA okolja, ki temelji na spletnih storitvah. Vključuje 4 ključne korake za podporo prehoda strank na ESA arhitekturo:

1. razumevanje vizije prek delavnic za ESA priložnosti in konferenc za odkrivanje skupnih stroškov lastništva (TCO);
2. oblikovanje po meri narejenega načrta, ki temelji na posameznih potrebah strank;
3. vpeljava načrta in zagon v živo;
4. izkoriščanje vrednosti arhitekture ESA istočasno z učinkovitim upravljanjem sprememb.

SAP pri vsakem koraku stranki ponuja portfolio preverjenih storitev podpore, skupaj z nizom orodij, predlog, vzorcev in delavnic – vse je prilagojeno različnim potrebam vsake organizacije. Te storitve vključujejo vizijo dodane vrednosti ESA in SAP NetWeaver-ja, ki odkrivajo TCO in omogočajo varnost IT okolju.

Prilagoditveni program ESA je nadgradnja že obstoječim SAP-jevim poslovnim rešitvam, ki temeljijo na aplikativni platformi SAP NetWeaver. SAP NetWeaver, ki je strankam na voljo od leta 2003, ponuja osnove za urejen in metodičen prehod na storitveno naravnano arhitekturo tako za SAP-jeve, kot druge stranke. Skupaj s platformo SAP NetWeaver in novimi orodji iz programa ESA je podjetjem na voljo močna kombinacija rešitev in storitev, ki so takoj na voljo podjetjem za načrtovanje migracije na storitveno naravnano arhitekturo.

SAP pomaga strankam k storitveno naravnanem poslovanju tako, da svoje rešitve nadgrajuje za evolucijski in metodičen prehod na ESA. SAP svoje stranke tako ne sili v revolucijski pristop (ukinitev in nadomestitev IT sistemov z novimi orodji, aplikacijami in platformami), ponuja rešitve, ki so storitveno naravnane s tem, da so zgrajene na odprti platformi SAP NetWeaver, kar predstavlja združitev aplikacij in tehnologije.

“Naše stranke in partnerji so iskali praktični pristop pri prehodu IT infrastrukture na močno, prilagodljivo arhitekturo, ki se lahko hitro odziva na spremembe,” je dejal Shai Agassi, član izvršnega odbora in predsednik za Product and Technology pri SAP AG. “Prilagoditveni program ESA tem podjetjem pomaga dosegati edinstveno prilagodljivost storitveno naravnane arhitekture s pomočjo platforme SAP NetWeaver. SAP je vodilni, ko gre za pomoč podjetjem pri oblikovanju IT okolja, ki se hitro odziva na spremembe poslovnih procesov in podpira dele poslovanja, ki prinašajo največjo diferenciacijo in vrednost.”