Samsonite izbral SAP in s pomočjo posebnega programa preoblikoval svoje operacije prodaje na debelo in drobno po vsem svetu

DenverSAP AG je objavil, da se je korporacija Samsonite, eden največjih proizvajalcev in distributerjev kovčkov in torb odločila za poslovne rešitve mySAP Business Suite za procese prodaje na debelo in drobno. S tem bodo uporabljali SAP-jeve industrijsko specifične funkcionalnosti, ki jih potrebujejo za prodajno poslovanje. Samsonite se je odločil, da bo prehod na nov sistem opravil s pomočjo programa SAP Safe Passage Program, ki podjetjem omogoča enostavno migracijo na nove rešitve, tehnologijo in podporo.

V začetki leta 2006 bo podjetje začelo z migracijo trenutno obstoječih rešitev ponudnika JD Edwards na rešitve mySAP Business Suite, ki bodo nudile podporo zaposlenih po vsem svetu, tudi zaposlenim na sedežu korporacije v Denverju, Colorado v ZDA. Samsonite distribuira svoje produkte v več kot 100 držav sveta.

“SAP-jevo panožno znanje, programska oprema in širok spekter možnosti vpeljave in podpore bo, upamo, omogočil integracijo in globalizacijo vseh naših prodajnih procesov, znižal stroške IT-ja, zmanjšal tveganja in nam pomagal do večje konkurenčne prednosti na globalne trgu,” je dejal Nick Macera, direktor informatike pri Samsonite.

“Veselimo se partnerstva s podjetjem Samsonite, ker bomo lahko pomagali uresničiti njihovo globalno strategijo,” je povedal Bill McDermott, predsednik SAP America. “Poslovanje podjetij danes raste. Program SAP Safe Passage Program omogoča podjetjem, kot je Samsonite, da si lahko privoščijo migracije na novo IT okolje in nove rešitve, ko omogočajo inovativne procese v vsakodnevnem poslovanju.”

Program SAP Safe Passage Program pomaga strankam načrtovati njihovo prihodnost in voditi poslovanje danes.

Program SAP Safe Passage Program, ki je bil predstavljen v začetki leta 2005, omogoča podjetjem prilagodljiv, stroškovno učinkovit in varen prehod na novo IT okolje in SAP-jeve rešitve zaradi negotovosti delavanja rešitev, ob Oraclovem prevzem ponudnikov PeopleSoft, JD Edwards in Retek. SAP-jeva programska oprema bo tem podjetjem pomagala do prilagajanja, inovacij, rasti in povečevanja konkurenčne prednosti. SAP Safe Passage ponuja kombinacijo SAP-jevih najboljših rešitev in integracijske platforme SAP NetWeaver, kar zagotavlja varnost, podporne storitve in vzdrževanje rešitev obstoječih programskih okolij. Program obenem omogoča načrtovanje vpeljave ustreznih rešitev, ko jih podjetja potrebujejo in ko so na to pripravljena glede na svoje potrebe.

Rešitev SAP for Retail
SAP for Retail je panožno prilagojena rešitev, ki združuje rešitve mySAP Business Suite z širokim nizom rešitev in aplikacij za trgovinsko panogo in pomaga podjetjem do dobičkonosnosti in upravljanja odnosov s strankami prek različnih virov. Danes več kot 2.500 trgovskih podjetij po vsem svetu uporablja to rešitev, 400 od njih panožno prilagojene aplikacije portfolio SAP for Retail. Rešitev, zgrajena na platformi SAP NetWeaver, podpira osnovne procese za upravljanje s financami, človeškimi viri, odnosi z dobavitelji in strankami, kot tudi nabavo, planiranje in dopolnjevanje zalog, logistiko, POS terminale in RFID tehnologijo.

Samsonite
Samsonite je eden največjih proizvajalcev in distributerjev potovalnih kovčkov, torb in dodatnih izdelkov za poslovneže in ostale uporabnike pod znamkami SAMSONITE, AMERICAN TOURISTER, LARK, HEDGREN, LACOSTE in SAMSONITE black label.