Avstrijska zavarovalnica lahko z mySAP CRM ponudi najzahtevnejše storitve za svoje stranke

Wiener Städtische za prenos podatkov s terena uporablja SAP Mobile Sales in mySAP CRM

Dunaj– SAP AG je objavil, da je avstrijska zavarovalnica Wiener Städtische Versicherung AG uporablja paketno rešitev SAP Mobile Sales, ki pomaga 2500 zavarovalniškim agentom izboljšati komunikacijo s strankami med svojimi obiski na terenu. Podjetje je zaposlene opremilo z prenosnimi tiskalniki in računalniki, ki so prek rešitve mySAP CRM in SAP Mobile Sales povezani z osnovnim informacijskim sistemom podjetja. S tem je vodilna avstrijska zavarovalnica pridobila novo dimenzijo terenskih storitev za stranke. Podjetje je najprej zagotovilo uporabo rešitve SAP Mobile Sales 1000 uporabnikom, sedaj pa razširja uporabnost rešitve še na 1500 agentov pri Donauversicherung, članu skupine Wiener Städtische in ÖBV.

“Poleg najboljših produktov stranke zahtevajo tudi najkakovostnejše storitve,” je povedal dr. Günter Geyer, predsednik izvršnega odbora pri Wiener Städtische. “SAP-jeva rešitev za mobilno poslovanje poenostavlja in zagotavlja učinkovitost naših storitev za stranke. Tako bodo stranke in agenti lahko hitro določili individualne potrebe pri modelih zavarovanja in pokojninskih načrtov.”

Hiter odziv na potrebe ključnih kupcev
Wiener Städtische je integrirala obstoječe SAP-jevo informacijsko okolje z rešitvijo za mobilno poslovanje in tako omogočila svojimi zaposlenim na terenu in v pisarnah učinkovitejše procese prenosov informacij na enem centralnem sistemu. S pomočjo SAP-jeve rešitve za CRM bodo imeli agenti pregled nad zgodovino stranke in bodo lahko takoj odgovorili na njihove zahteve. Police za sklenitev zavarovanja bodo stiskane med samim obiskom, istočasno pa se bodo vsi podatki o novem zavarovanju prenesli v centralni sistem podjetja. Agenti so s tem pridobili učinkovitost pri obravnavanju škodnih primerov na terenu, saj lahko svoja poročila takoj pošljejo do odgovornih cenilcev škod. Procesi so z novim sistemom postali pregledni, saj imajo vsi agenti elektronski dostop do statusa škodnih zahtevkov in lahko strankam posredujejo informacije brez nepotrebnih zamud.

Konkurenčna prednost s pomočjo moderne informacijske tehnologije
SAP Mobile Sales v povezavi z rešitvijo mySAP CRM omogoča širok spekter funkcionalnosti, vključno z učinkovitejšim upravljanjem podatkov o strankah, ki pomaga agentom še boljši odnos s stranko.
“SAP Mobile Sales z mySAP CRM ponuja uporabnikom dinamično in takojšnjo uporabnost podatkov o strankah in produktih; tako pa se lahko hitreje odzivajo na individualne zahteve in potrebe,” je dejal Darc Dencker-Rasmussen, podpredsednik oddelka CRM Solution Management pri SAP-ju. “Prodajne ekipe na terenu so ključnega pomena za zavarovalniški sektor in Wiener Städtische je tu prvo primer podjetja, ki kaže, kako lahko uporabi rešitev za mobilno poslovanje za boljše prodajne rezultate in večje zadovoljstvo strank.”