Novomeški TPV uvedel SAP-jev informacijski sistem

Novomeški TPV je skupaj s partnerjem S&T Hermes Plus uspešno in učinkovito uvedel SAP-jev informacijski sistem

LjubljanaS&T Hermes Plus sporoča, da je v novomeškem podjetju TPV, ki se ukvarja s trženjem in proizvodnjo opreme vozil, uspešno prenovil informacijski sistem. Strokovnjaki podjetja S&T Hermes Plus in Skupine TPV, ki je s svojimi izdelki usmerjena v področje razvoja in proizvajanja sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, so skupaj namestili rešitev mySAP na podlagi rešitve All for One – All for Automotive. Vpeljane so bile vse bistvene funkcionalnosti, ki so pogoj za sodelovanje v dobaviteljski verigi proizvodnje avtomobilov po sistemu »Just in Time«. Vzpostavljene so bile tudi vse potrebne EDI povezave za izmenjavo podatkov s poslovnimi partnerji.

V Skupini TPV, kjer je rast zaposlovanja že dosegla število 900, so se na podlagi temeljitih analiz odločili, da bodo svoje poslovne procese upravljali s pomočjo SAP rešitev ter tako zmanjšali skupne stroške lastništva in se še močneje vključili v dobavne verige svojih kupcev v avtomobilski industriji. V podjetju S&T Hermes Plus, ki je v Sloveniji vodilni SAP partner, pa so s hitro implementacijo informacijske rešitve mySAP All for Automotive podjetju TPV omogočili doseči vrsto izboljšav v poslovanju. Zelo pomembna dosežka sta dvig učinkovitosti celotne dobavne verige ter uvedba sodobnih metod in orodij kontrolinga.

Z implementacijo novega poslovnega informacijskega sistema je TPV naredil korak naprej v prestrukturiranju in uvajanju novih tehnologij. Namestitev podjetju omogoča hitrejše, enostavnejše in učinkovitejše poslovanje. »Ključna prednost, ki jo pričakujemo od uvedbe novega informacijskega sistema, je standardizacija poslovnih procesov in njihovo učinkovito izvajanje,« je dejal Vladimir Bahč, generalni direktor podjetja TPV.

»Dolgoletno partnerstvo podjetij S&T Hermes Plus in SAP na trgih regije Adriatic je dokaz kakovosti našega znanja, ki je vedno usmerjeno v doseganje ciljev naročnikov,« je dejal Klavdij Godnič, predsednik uprave podjetja S&T Hermes Plus in generalni direktor regije Adriatic v S&T-ju.

S&T Hermes Plus bo rešitve za majhna in srednje velika podjetja, ki jih ponuja na slovenskem trgu, predstavil na dogodku SAP SMB FORUM, ki bo 11. oktobra v Ljubljani. Predstavil bo tudi omenjeno rešitev mySAP All for Automotive in EDI procese. Več o dogodku na www.sapforum.si