Storitveno orientirane arhitekture postajajo realnost za SAP-jeve stranke

Platforma SAP NetWeaver omogoča podjetjem prilagajanje poslovnih procesov na ESA

DunajKo podjetja po vsem svetu vse bolj odločno stopajo proti storitveno orientirani arhitekturi (SOA) je SAP danes objavil, kako sta dva pomembna evropska proizvajalca oblikovala storitveno arhitekturo podjetja (Enterprise Service Arhitecture ESA) s pomočjo SAP-jevega načrta poslovnih procesov za povečanje učinkovitosti, prilagodljivosti in konkurenčnosti, uporabila bosta prednost storitveno naravnane arhitekture.

Podjetji TRW Airbag Systems GmbH in VEKA AG pri gradnji svojega ESA okolja tesno sodelujeta z SAP-jem, izkoriščata moč spletnih storitev in tako povezujeta potrebe poslovanj z obstoječo informacijsko tehnologijo. Podjetji sta le dve od številnih, ki priznavajo, da je platforma SAP NetWeaver tista tehnološka platforma, ki omogoča ESA. Novico so objavili na konferenci SAP TechEd ’05, ki od 21. do 23. septembra poteka na Dunaju.

TRW Airbag Systems GmbH je podružnica podjetja TRW, enega največjih dobaviteljev avtomobilskih delov. TRW Airbag Systems GmbH se je proti ESA pomikala v korakih, danes je storitvena arhitektura podjetja standardna za vse njihove podružnice po svetu. Z odprto arhitekturo in spletnimi storitvami platforma SAP NetWeaver omogoča podjetjem medsebojno sodelovanje za učinkovite poslovne procese. Podjetje pričakuje večjo avtomatizacijo procesov naročanja, znižanje stroškov in optimalno upravljanje z materialom.
“Misliti globalno in delovati lokalno ni le vodilni princip razvoja, pač pa resničnost za naš proizvodnji cikel ,” je dejal Richard Stanzel, direktor podjetja TRW Airbag Systems GmbH.

“S platformo SAP NetWeaver in storitveno arhitekturo podjetja smo zgradili IT okolje, kjer smo združili naše globalne operacije v edinstveno obliko, ki nam omogoča fokus na bolj učinkovite poti regionalnega delovanja. Z to integracijo znotraj podjetja se lahko hitro odzovemo na spremembe cen naših globalnih konkurentov.”

VEKA AG, eno od vodilnih svetovnih ponudnikov okvirov za okna, vrata iz umetnih vlaken, rolet in plastičnih opažev, izkorišča ESA za poenotenje poslovnih procesov v svojih 33 podružnicah na treh celinah. Podjetje VEKA se je odločilo za SAP NetWeaver kot integracijsko platformo, da bi povezalo raznolike poslovne sisteme po vsem svetu. Naslednji korak do ESA bo konsolidacija globalnih podatkov, ki omogočajo poročanje in mobilen dostop do podatkov prodajne ekipe.
“Za nas je platforma SAP NetWeaver idealna za izgradnjo storitvene arhitekture v našem podjetju,” je povedal Thomas Sauerland, direktor informatike pri VEKA AG.

“S pomočjo SAP-jevega ESA pristopa bo naše IT okolje omogočilo zaposlenim boljše sodelovanje prek meja dežel in podjetij. Lahko se bomo prilagajali, hitreje odzvali na nove zahteve in obdržali konkurenčnost.”

“Uspešni implementaciji v podjetjih TRW Airbag Systems in VEKA ponazarjajta vse večjo potrebo za storitvene arhitekture v podjetjih, ki jih omogoča SAP NetWeaver, platforma za rast in inovativnost,” je dejal Shai Agassi, predsednik Product and Technology Group in član upravnega odbora pri SAP-ju. “Z SAP NetWeaverjem lahko podjetja pridobijo prilagodljivost in zmožnost hitrega odzivanja na poslovne potrebe. To še utrjuje SAP-jev položaj na trgu platform, ki pomagajo naših strankam do gibčnosti IT-ja in konkurenčne prednosti”