Letošnji SAP-jev SMB Forum v znamenju novih rešitev za majhna in srednje velika podjetja

11. oktobra bo v ljubljanskem hotelu Mons potekal SAP SMB FORUM, ki ga organizira podjetje SAP Slovenija. Na njem bodo predstavili najnovejši portfelj rešitev za segment majhnih in srednje velikih podjetij ter s partnerji S & T Hermes Plus, itelligence, Sapphir in Comland ter v podjetju T-2 prikazali učinkovite IT prakse, ki jih lahko izkoristijo tudi manjša podjetja.

LjubljanaMajhna in srednje velika podjetja (SMB) imajo podobne IT potrebe, kot velika podjetja. Če želijo rasti, se SMB podjetja bojujejo z omejenimi proračuni in IT resursi. SAP razume to dilemo, zato tem podjetjem ponuja celovit spekter funkcionalnosti, potrebnih za konkuriranje na globalnem trgu – v paketu, ki lahko raste skupaj z vizijo rasti podjetja. Podjetja lahko povečajo dobičkonosnost, če uporabljajo prave rešitve, ki omogočajo nenehen vpogled v poslovne operacije in izboljšujejo učinkovitost poslovanja.

To je glavna nit letošnjega SAP-jevega SMB Foruma, na katerem bodo različna podjetja podala zanimive primere o uporabi SAP-jevih rešitev ter razpravljala o aktualnih IT temah. SAP v Sloveniji, skupaj s partnerji, namreč ponuja paketne rešitve, ki so prirejene posameznim panogam in slovenski zakonodaji poslovanja. Gre za rešitve, ki so namenjene podjetjem v avtomobilski, proizvodni (procesni, masovni, po naročilu), gradbeni, kovinsko predelovalni in elektro industriji, trgovinam in storitvenim podjetjem.

Rešitev SAP ERP Baseline izbralo tudi podjetje T-2
Podjetje T-2 d.o.o je izbralo SAP-jevo rešitev za majhna in srednje velika podjetja, SAP ERP Baseline. Gre za paketno rešitev, izpeljanko priljubljene mySAP ERP. Po besedah direktorja rešitev odlikuje hitra in enostavna implementacija, možnost nadgradenj in podpore hitro spreminjajočemu se poslovanju v podjetju.
»SAP nas je prepričal, ker je znan ponudnik vrhunskega ERP programskega paketa, s katerim je možno učinkovito podpreti poslovanje podjetja, « je še dodal Matevž Turk, direktor T-2 d.o.o.» SAP je eden ključnih temeljev v našem podjetju. Ocenjujemo, da se bo sistem konstantno razvijal, kljub temu pa računamo, da se nam bo donos na vložek povrnil že v nekaj letih.«

»Da je majhno podjetje lahko uspešno, potrebuje sistem, ki obenem optimizira poslovne procese, zniža operativne stroške in izboljša odnose s strankami. Spajanje IT investicij s poslovnimi cilji je izziv za vsako podjetje, ko se odloča za investicijo v ustrezne poslovne rešitve.« je dejal Pavel Car, direktor SAP Slovenija. »SAP-jeva prednost je v tem, da manjšim ponudi rešitve in storitve, kot jih ponuja velikim, a za ceno, ki je sprejemljiva. Podjetja se vedno zanimajo le, kaj rešitve znajo. Zato jim vedno priporočam, naj nam razložijo svoje potrebe, kritične točke. Verjamem, da ima SAP izkušnje in znanje in rešitve ravno za njihov način poslovanja.«

Več o dogodku:www.sapforum.si.