bauMax: Do-it-yourself – z SAP-jevimi rešitvami

Največja avstrijska trgovska veriga za prodajo gradbenega materiala se je dobro pripravila za naslednjo širitev poslovanja – SAP rešitve bodo nadomestile obstoječ ERP sistem

DunajbauMax, največja avstrijska trgovska veriga za prodajo materialov za gradbeništvo, je, po obširni analizi, odločila za SAP, kot najboljšega ponudnika poslovnih rešitev. Odločili so se za mySAP ERP z panožno specifičnimi rešitvami za trgovino, SAP for Retail. Do konca projekta bo v avstrijski centrali 620 uporabnikov. Planirajo okoli 6500 uporabnikov na skupaj 122 trgih, vključno z podružnicami v Avstriji, na Češkem, na Slovaškem, na Madžarskem, v Sloveniji, na Hrvaškem in v Romuniji.

Projekt se je uspešno začel junija letos, do konca decembra pa bo zaključena prva faza projekta »Blueprint«, ki se nadaljuje s fazo vpeljave SAP-jevega sistema. Zagon modulov za finance in računovodstvo v živo je načrtovan za poletje, 2006, v vseh prej naštetih državah. Ostali moduli bodo delujoči predvidoma do konca leta 2006, vpeljani v avstrijski centrali, ostale podružnice pa bodo sledile do konca leta 2007.

„Naš lastno razvit informacijski sistem ne bi zmogel podpreti naših načrtov za širitev na trge vzhodne Evrope. Zato smo se odločili za standardne programske rešitve za našo panogo, ki jih ponuja SAP. Kombinacija rešitve mySAP ERP in panožno prilagojenih rešitev za trgovino bo zlasti podprla naše ključne procese“, je dejal direktor podjetja mag. Werner Neuwirth-Riedl.

„bauMax je že nekaj let podjetje, ki smo si ga želeli za stranko. Veseli nas, da smo jih, v nasprotju z mednarodno konkurenco, uspeli navdušiti za naše rešitve. Sodelovanje s podjetjem, kot je bauMax, je dokaz za kompetentnost SAP-ja v tej panogi in pomemben dosežek za naše rešitve za trgovinsko dejavnost“, je dejal direktor SAP Avstrije, gospod Wolfgang Schuckert

Poleg celotnega računovodstva z knjigovodstvom in kontrolingom, bodo tudi ključni procesi v podjetju, vključno z procesi nabave blaga, upravljanjem s kupci, izposojevalnico orodja in blagajniškim trgovanjem, v prihodnosti podprti z SAP-jevimi rešitvami.

Komponenta tehnološke in integracijske platforme SAP NetWeaver, Exchange Infrastructure, bo služila kot povezava med drugimi sistemi (npr. za dispozicijo, načrtovanje, skladiščno upravljanje) in novimi SAP-jevimi rešitvami.