Uspešnost storitveno orientirane arhitekture (SOA) je odvisna od izmenjave storitev in programskih orodij

Analitik Prior bo predaval na blejski konferenci

LjubljanaV IT reviji Computer Weekly analitik Derek Prior iz raziskovalne hiše AMR razpravlja o strateškem pomeni SOA v prihodnosti. Ugotavlja, da je strategija zahteva koncept “izmenjave in ponovne uporabe”.

Po njegovih besedah obstaja splošno soglasje, da bo SOA omogočila prilagodljivost in prožnost na dolgi rok. Vendar dodaja, “strateška prilagoditev na SOA bo zahtevala preizkušeno metodo”. Načrt prilagoditve poudarja pomen definiranih poslovnih procesov, storitev, vmesnikov in orodij.

Prior potrjuje, da ima SAP pravo in dobro vizijo za poslovno zastavljeno SOA prek celotega podjetja in poslovnih programskih aplikacij.
»Medtem, ko SAP ponuja podjetjem ESA Adoption Roadmap – pragmatičen načrt za progresivno uveljavo gradnikov tehnologije SAP NetWeaver, pa še ni pripravil metodologije, ki je,” po njegovem mnenju, “prav tako pomembna.”

Kot pravi Derek Prior, prava metodologija, ki je neodvisna od dobaviteljev poslovnih aplikacij, je tisto, kar je zelo pomembno za SOA.

Derek Prior bo v Sloveniji predaval na konferenci SAP FORUM ’06, ki bo 23. in 24. marca na Bledu. Govoril bo o prihodnosti informacijske tehnologije; poslovnih aplikacijah danes in jutri.

Več o dogodku na WWW.SAPFORUM.SI