SAP želi zadovoljiti povpraševanje po fleksibilnih finančnih orodjih investiranja v poslovne rešitve tudi na slovenskem trgu

Finančna orodja za investiranje v SAP-jeve rešitve v drugih evropskih državah bodo po velikem začetnem uspehu kmalu na voljo tudi za slovenska podjetja.

BledNa podlagi nekajletne tradicije ponudbe storitev, ki povečujejo dodano vrednost, se je podjetje SAP odločilo, da razširi finančno partnerstvo z bančno institucijo za vlaganje v SAP-jeve rešitve tudi na nove trge. V tretjem četrtletju bo prilagodljiv model financiranja na voljo tudi slovenskim podjetjem. SAP-jeve finančne storitve nudijo podjetjem in organizacijam javnega sektorja vrsto finančnih možnosti. Namen te iniciative je spodbuda k investiranju v SAP-jeve rešitve za vsa podjetja, kjer je prenova IT sistema del njihove strategije rasti, ne glede na velikost organizacije.

Model financiranja SAP Financing je trenutno na razpolago na 18 trgih, do sredine leta 2006 pa lahko pričakujemo dostopnost v 41 državah. Hitra širitev ponudbe je odziv na veliko tržno povpraševanje že ob samem začetku – po 150 dneh razpoložljivosti na trgu so stranke v 13 državah povpraševale po financiranju v skupni vrednosti 67 milijonov evrov.

SAP-jeve storitve financiranja so prilagojene posameznim specifičnim potrebam denarnih tokov kupcev, ki so izbrali SAP-jeve rešitve. Te storitve prikladno pokrivajo vse stroške SAP-jeve programske opreme in programske opreme SAP-jevih partnerjev, prav tako pa tudi stroške računalniške opreme, notranjih in zunanjih storitev ter storitev vzdrževanja med procesom namestitve SAP-jevih rešitev. SAP Financing poteka po vseh prodajnih kanalih, vključno s prodajalci z dodano vrednostjo, neodvisnimi partnerji, ki nudijo programsko opremo in partnerji, ki nudijo vpeljavo programske opreme. Organizacijam poslovnega in javnega sektorja nudi dostopen IT zemljevid in jim tako pomaga spodbuditi poslovno rast.

Nemški Raiffeisen Waren-Zentrale, ponudnik kmetijskih strojev in orodij, je sedaj v pripravljalni fazi 12 mesečnega financiranja rešitve mySAP™ Business Suite.
“Pred vsako odločitvijo o nakupu je potrebno pretehtati veliko dejavnikov in vse prepogosto se dogaja, da procesi financiranja končajo v rdečih številkah ali otežijo tekoče poslovanje”, je dejal Manfred Schorn, vodja finančnih storitev v podjetju RWZ. “ SAP in Siemens Financial Services sta za nas ustvarila trden, hiter in varen finančni načrt ter prilagojen koncept implementacije, ki zadovolji oboje – naše proračunske in poslovne potrebe.”

Finančni paketi, prilagojeni posameznim potrebam podjetij vseh velikosti, olajšajo financiranje tehnoloških investicij. Z uporabo tovrstnega financiranja in razporeditve stroškov v času se ohranjajo obstoječe kreditne linije in izboljšujejo denarni tokovi. Ker so lahko celotni stroški IT rešitev predvideni in načrtovani v obdobju do sedmih let, podjetja s tem dobijo pomembno konkurenčno prednost.

“Naše partnerstvo z izbrano finančno institucijo v posamezni državi je obrodilo ogromen rezultat.”, je dejal Thomas Baur, vodja sektorja SAP Financing. “V samo petih mesecih od začetka smo bili priče rastočemu povpraševanju po možnostih financiranja, saj le-te obstoječim in prihodnjim SAP-jevim strankam, podjetjem vseh velikosti, nudijo dostopne, “all-inclusive” možnosti financiranja. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja s podjetjem SFS in pospešitve dostopnosti storitev partnerstva na petih novih trgih”.

Thomas Baur je model SAP Financing predstavil na letošnjem SAP FORUM-u ’06, ki 23. in 24. marca poteka na Bledu. Več o dogodku si lahko ogledate na www.sapforum.si