Revija FORTUNE uvrstila SAP med tri najbolj cenjena računalniška podjetja v ZDA

Revija FORTUNE je uvrstila SAP AG, vodilnega svetovnega ponudnika poslovne programske opreme, na tretje mesto v kategoriji “Programska oprema”.

LjubljanaRevija FORTUNE je uvrstila SAP AG, vodilnega svetovnega ponudnika poslovne programske opreme, na tretje mesto v kategoriji “Programska oprema”, lestvice najbolj cenjenih podjetij v ZDA. Celotna lestvica je bila objavljena na spletni strani revije (www.fortune.com) in v tiskani izdaji revije FORTUNE, 6. marca 2006.

SAP je dosegel skupno ceno 7,28, posebej po zaslugi visoke ocene pri inovativnosti, nadarjenosti zaposlenih, družbeni odgovornosti in kvaliteti proizvodov in storitev.

Po mnenju strokovnjakov revije FORTUNE, so najbolj cenjena podjetja tista, ki trgu ponujajo visoko kvalitetne proizvode in storitve, uvajajo inovacije, učinkovito uporabljajo znanje, delničarjem zagotavljajo konstante donose in so družbeno odgovorna. Letošnja lestvica v ZDA najbolj cenjenih podjetij revije FORTUNE je osnovana na raziskavi med vodilnim kadrom in analitiki 583 podjetij v 65 branžah. Udeleženci raziskave so razvrščali podjetja na podlagi osmih kriterijev: inovativnost, nadarjenost zaposlenih, uporaba korporativnih vzvodov, družbena odgovornost, kvaliteta vodenja, finančna uglašenost, dolgoročne investicije ter kvaliteta proizvodov in storitev.

»Lestvica revije FORTUNE potrjuje, da strategija organske rasti in stopanje po poti inovacij ne dviguje le našega tržnega deleža v ZDA ampak povečuje tudi ugled in dobro ime pri kupcih, vlagateljih, partnerji in zaposlenih,« pravi Henning Kagermann, CEO, SAP AG. »Vedno več priznanj, ki jih SAP prejema od uglednih revij in publikacij vsepovsod po svetu dokazuje SAP-jevo zavezanost k zagotavljanju izvrstnih proizvodov in storitev ter zadovoljstva kupcev širom sveta.«

Mednarodno priznanje za »Bust-Run Business«

Priznanje revije FORTUNE je le eno izmed mnogih priznanj, ki jih je SAP nedavno prejel za »best-run« podjetje. Nemška revija MANAGER je v študiji »Image Profile 2006« uvrstila SAP med 10 najuglednejših podjetij in ga označila kot podjetje z največjim ugledom med proizvajalci programske opreme in računalnikov. Že drugo leto zapored sta za leto 2006 »Great Place to Work Institute« in revija Capital v kategoriji podjetij z več kot 5000 zaposlenih, izbrala SAP za najboljšega nemškega zaposlovalca.

»Great Place to Work Institute« je ocenil tudi SAP v latinski Ameriki in Indiji. V latinski Ameriki je izpostavil podružnice v Mehiki, v Čilu in karibskem otočju in jih uvrstil med 10 najboljših zaposlovalcev v regiji, kar je že četrta zaporedna uvrstitev omenjenih podružnic na lestvico tega inštituta. Inštitut je tudi SAP-jevim razvojnim laboratorijem v Indiji priznal mesto najboljšega v svojem razredu za področje uvajanja, vodenja in inovativnosti delovne sile.